Κόσμος

Πλησιάζει η ώρα της χερσαίας επίθεσης στον Λίβανο, λέει το Ισραήλ

Θέμα λίγου χρόνου φαίνεται πως είναι η επίσημη έναρξη της χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο σύμφωνα με δηλώσεις έκανε σήμερα το απόγευμα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, μετά τη συνάντησή του με δημάρχους πόλεων του βόρειου Ισραήλ.

«Το επόμενο στάδιο πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα αρχίσει σύντομα» είπε προσθέτοντας πως θα είναι «ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφαλείας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τη σημαντική αποστολή επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους».

«Θα το κάνουμε αυτό! Και όπως είπα πριν έναν μήνα, θα μεταφέρουμε το κέντρο της βαρύτητας των επιχειρήσεων στο βορρά και αυτό σας λέω και τώρα: Θα αλλάξουμε την κατάσταση ασφαλείας και οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει νωρίτερα σήμερα ο Γιοάβ Γκάλαντ και σε στρατιώτες τεθωρακισμένων στο Βόρειο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, καλά ενημερωμένες πηγές στις ΗΠΑ που επικαλείται η εφημερίδα Washington Post αναφέρουν πως η κυβέρνηση του Ισραήλ ενημέρωσε ήδη την κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την επικείμενη χερσαία επίθεση στον Λίβανο. Κατά τις πληροφορίες αυτές η επιχείρηση αυτή στο Νότιο Λίβανο θα είναι «μικρότερη» από εκείνη που έγινε κατά τον πόλεμο του 2006 με τη Χεζμπολάχ.

Related Articles

Back to top button