Κόσμος

Ζαχάροβα: Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Η πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη Μέση Ανατολή έχει αποδειχθεί αποτυχημένη καθώς οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

«Πρόκειται για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή. Ένα αιματηρό δράμα που ολοένα και εντείνεται. Οι ακατανόητες ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου καταδεικνύουν πλήρη αδυναμία στην επίλυση κρίσεων. Οι προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, οδήγησαν σε δεκάδες χιλιάδες θύματα και αδιέξοδο», έγραψε η Ρωσίδα διπλωμάτης στον λογαριασμό της στο Telegram.

Νωρίτερα, χθες Τρίτη, μια ρωσική επίσημη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντμίτρι Τσερνισένκο, που ταξίδευε προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η Σύνοδο Κορυφής του Διαλόγου Ασιατικής Συνεργασίας που διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Ντόχα, αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή καθ’ οδόν προς το Κατάρ λόγω της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν.

Κατά την προσέγγιση στο Ιράν, το πλήρωμα του αεροσκάφους που μετέφερε τη ρωσική αποστολή ανέφερε ότι λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου, θα έπρεπε να αλλάξει πορεία και να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στη ρωσική πόλη Μινεράλνε Βόντι.

Related Articles

Back to top button