Θεσσαλία

Παραίτηση Ρόμπου: Ερωτήματα για τη διαφάνεια και τις διαδικασίες λογοδοσίας στον Δήμο Τρικκαίων

Η αποχώρηση του Φόρη Ρόμπου αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερο έλεγχο και λογοδοσία στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής, αφήνοντας την κοινή γνώμη με ανοιχτά ερωτήματα για το κατά πόσο η διαφάνεια τηρείται στον δήμο.

Οι αποκαλύψεις για την απευθείας ανάθεση έργου ύψους 30.000 ευρώ στον Φόρη Ρόμπο από την e-Trikala προκάλεσαν πολιτική αναταραχή στον Δήμο Τρικκαίων, οδηγώντας στην παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της e-Trikala αλλά και από δημοτικός σύμβουλος. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την καταγγελία του Γιώργου Ηλιάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ανέφερε τη σύμβαση που υπογράφηκε ενώ ο Ρόμπος ήταν ακόμα μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και λίγο πριν αναλάβει πρόεδρος.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, ζήτησε άμεσα την παραίτησή του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή καμία συμπεριφορά που αμαυρώνει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παναγιώτου, μίλησε για «μέγιστο ηθικό και πολιτικό ατόπημα» και δήλωσε πως αν δεν παραιτηθεί, θα διαγραφεί από τη δημοτική ομάδα.

Σύμφωνα με τον Ρόμπο, η ανάθεση ήταν αποτέλεσμα διαδικαστικού λάθους, καθώς αφορούσε την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος της e-Trikala. Ο ίδιος επιφυλάσσεται να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις σε επόμενη δήλωσή του, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω λόγω της λήξης της συνεδρίασης.

Η απόφαση του Φόρη Ρόμπου να αποχωρήσει αφήνει πολλά ερωτήματα για το πώς διαχειρίζονται τέτοια θέματα στον Δήμο Τρικκαίων και αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου και λογοδοσίας. Παρά τις εξηγήσεις περί «διαδικαστικού λάθους», η πολιτική ζημιά έχει ήδη γίνει, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους δημότες και τη δημοτική ομάδα.

The post Παραίτηση Ρόμπου: Ερωτήματα για τη διαφάνεια και τις διαδικασίες λογοδοσίας στον Δήμο Τρικκαίων appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button