Πολιτική

Γρίφος η παρουσία Σαμαρά και Καραμανλή στο street party της ΝΔ στη Ρηγίλλης – Μηνύματα από Μητσοτάκη

Γρίφος η παρουσία Σαμαρά και Καραμανλή στο street party της ΝΔ στη Ρηγίλλης - Μηνύματα από Μητσοτάκη

Με το σύνθημα «Πάμε Ρηγίλλης» η ΝΔ διοργανώνει το βράδυ της Παρασκευής (4.10.24) γενέθλιο street party, με καλεσμένους όλους τους ανθρώπους της παράταξης. Παλιά, ιστορικά στελέχη αλλά και νεότερα, όπως και φίλους του κόμματος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην παρουσία ή μη, των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, με την «γαλάζια» παράταξη πάντως να κρατά χαμηλούς τόνους, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τυχόν αρνητική ανταπόκριση στο κάλεσμα που τους απηύθυνε προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χωρίς να παραγνωρίζουν ότι η παρουσία τους θα έστελνε ένα πιο δυνατό μήνυμα ενότητας, σημειώνουν με νόημα ότι και οι δύο έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο τον Απρίλιο, παρουσία και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

«Ουδέν νεότερον»

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, η απάντηση από το περιβάλλον των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ ήταν πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο και δεν είχαν  κοινοποιήσει την όποια απόφαση της.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης διίστανται. 

Οι πιο πολλοί πιστεύουν είναι ότι οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα δώσουν το «παρών» στην γιορτή για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου μιλά για καλό κλίμα στην επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με κάθε έναν εκ των δύο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τηλεφώνημα ήταν σύντομο, χωρίς καμία διάθεση δέσμευσης από την πλευρά των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ήταν η πρώτη επικοινωνία των τριών ανδρών μετά την εκδήλωση που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, κατά την οποία οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής είχαν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για πτυχές της πολιτικής της.

Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι πιο πιθανό να δώσει το «παρών», χωρίς όμως να παραγνωρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν προβεί σε συντονισμένες κινήσεις. Για παράδειγμα θυμίζουν ότι και οι δύο απουσίαζαν από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μηνύματα Μητσοτάκη με συνέντευξη πριν από το street party

«Η γιορτή σηματοδοτεί την προσήλωση στις ρίζες μας» είναι το μήνυμα της κυβερνητικής παράταξης, μήνυμα το οποίο αναμένεται να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε συνέντευξη που επέλεξε να δώσει, λίγες ώρες πριν από το street party, στην εκπομπή Live News, στο Mega, και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Έξω από τα ιστορικά γραφεία της οδού Ρηγίλλης, στις 20:00 το βράδυ, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μία σύντομη ομιλία και θα ακολουθήσουν μουσικές, χορός και ποτό στο χώρο του Ωδείου Αθηνών που βρίσκεται απέναντι.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ο πήχυς της συμμετοχής έχει μπει ψηλά, καθώς οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα παραστούν ακόμη και 3.000 στελέχη και φίλοι της παράταξης.

To άρθρο Γρίφος η παρουσία Σαμαρά και Καραμανλή στο street party της ΝΔ στη Ρηγίλλης – Μηνύματα από Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button