Θεσσαλία

Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη στο Βόλο

Στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) στο Βόλο, βρέθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2024, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Δημήτρης Γαλαμάτης όπου και είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αρκετά από τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και την πορεία των ΜΜΕ (έντυπων, ηλεκτρονικών και ραδιοτηλεπτικών) στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης.

Παράλληλα έγινε και ένας άτυπος απολογισμός για την πορεία του Μητρώου Τύπου που σύμφωνα με τον κ. Γαλαμάτη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, παρά τις αρχικές αντιδράσεις ορισμένων.

Εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών εκφράστηκε η αγωνία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα να υπογραφεί κάποια στιγμή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με σκοπό να μπει ένα τέλος στο μισθοδοτικό και ασφαλιστικό χάος που επικρατεί στα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε από τον κ. Γαλαμάτη να υπάρχει ως βασική προϋπόθεση στην ένταξη ΜΜΕ στο Μητρώο η υπογραφή των ΣΣΕ.

Παράλληλα όμως συζητήθηκαν και προτάσεις για την περαιτέρω συνεργασία της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης σε δράσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση των δημοσιογράφων.

Από πλευράς διοίκησης της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε παρέστησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Χορταργιάς, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Κώστας Γκιάστας και ο ταμίας Αλέξανδρος Ζαούτσος.

Επίσης, παρέστη και το μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος έθεσε θέματα συνεργειών μεταξύ των τριών φορέων.

The post Συνάντηση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη στο Βόλο appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button