Θεσσαλία

Σημαντικές συναυλίες του Νίκου Ευθυμιάδη και της Μικτής Χορωδίας Καρδίτσας σε Ελλάδα και Βαλκάνια

 

ΣΥΝΑYΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΔΟΜΟΚΟ, ΣΤΟ ΒΙΝΤΙΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΙΟΒΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Εξαιρετικές και σημαντικές συναυλίες μουσικής κατά την αρχή του νέου ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία καθώς και με μεγάλη ανταπόκριση κοινού ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στον Δομοκό Φθιώτιδας, το Βίντιν της Βουλγαρίας και την Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Σημαντικές συναυλίες υψηλού επιπέδου μουσικής μπαρόκ με έμφαση στο Ναπολιτάνικο Μπαρόκ πραγματοποίησαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δομοκού, στο φουαγιέ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βίντιν Βουλγαρίας και στο Auditorium του Καλλιτεχνικού Λυκείου της Κραϊόβα Ρουμανίας από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 με το κορυφαίο έργο ΄Stabat Mater΄ του μεγάλου Ναπολιτάνου συνθέτη του Μπαρόκ, Pasquale Cafaro (1708-1787).

Συμμετείχε η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης με την κορυφαία Ιταλική ¨Orchestra Internazionale di Campania¨ και την Ορχήστρα του Καλλιτεχνικού Λυκείου της Κραϊόβα “Marin Sorescu”.

Επίσης, συμμετείχαν ως σολίστ η σοπράνο Federica d’ Antonino και η μετζοσοπράνο Anastasia Abryutina, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Veaceslav Quadrini Ceaicovschi.

Διευθυντής Χορωδίας ήταν ο Νίκος Ευθυμιάδης.

O Νίκος Ευθυμιάδης (πάνω από 1.500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο) παρουσίασε το κορυφαίο έργο ‘Stabat Mater’ τον περασμένο Απρίλιο στη Νότιο Ιταλία σε 4 συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και προσέφερε τώρα την ευκαιρία στους φιλόμουσους και του Δήμου Δομοκού να απολαύσουν ένα κορυφαίο Ορατόριο με μια σπάνια συναυλία οργανικής και φωνητικής μουσικής, υψηλών προδιαγραφών με σπουδαίους ερμηνευτές από την Ιταλία και την Ελλάδα.

Ειδικότερα στην Ελλάδα για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το ‘Stabat Mater΄ του Pasquale Cafaro σε ένα κατάμεστο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων Δομοκού, χάριν της πρωτοβουλίας του Δημάρχου κ. Λιόλιου Χαράλαμπου και των συνεργατών του, προσφέροντας μία σπάνια ευκαιρία ψυχικής ανάτασης και εκλέπτυνσης του αισθητικού κριτηρίου.

Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδας και του Νίκου Ευθυμιάδη, πρεσβεύοντας την σπουδαία χορωδιακή – μουσική παράδοση της περιοχής μας, πού την έχει καθιερώσει ως ένα πανελλήνιο και διεθνές κέντρο της Χορωδιακής Πρακτικής.

 

The post Σημαντικές συναυλίες του Νίκου Ευθυμιάδη και της Μικτής Χορωδίας Καρδίτσας σε Ελλάδα και Βαλκάνια appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button