Τοπικά

Εκδήλωση τιμής για τους Τρικαλινούς Υπερασπιστές της Κύπρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού «Η Πρόοδος» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Τρικαλινούς υπερασπιστές της Κύπρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στις 10:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πυργετού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Τρικάλων, τον εκπρόσωπο του πολεμικού συλλόγου των Βετεράνων της Α΄(35) Μοίρας Καταδρομών Κύπρου 1974 “ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74” και τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ ΄74.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους πολεμιστές, καθώς και η απονομή του ανατύπου του 86ου τόμου του Θεσσαλικού Ημερολογίου με τίτλο: «Θεσσαλοί υπερασπιστές της Κύπρου». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή του ερασιτεχνικού ντοκιμαντέρ «Θεσσαλική Κύπρος», το οποίο καταγράφει τη συνεισφορά των Θεσσαλών στον αγώνα της Κύπρου το 1974.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν.

The post Εκδήλωση τιμής για τους Τρικαλινούς Υπερασπιστές της Κύπρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button