Κόσμος

Φρικτό έγκλημα στη Μασσαλία: Μαχαίρωσαν 50 φορές ανήλικο και τον έκαψαν

Φρικτό έγκλημα στη Μασσαλία: Μαχαίρωσαν 50 φορές ανήλικο και τον έκαψαν

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε ένας 15χρονος στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, με τους δράστες να τον μαχαιρώνουν τουλάχιστον 50 φορές και να τον καίνε ζωντανό, μετέδωσε σήμερα (06.10.24) το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Μασσαλία, με τις εισαγγελικές αρχές να εκτιμούν πως οι δύο υποθέσεις που συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Το πρόβλημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, Νικολά Μπεσόν, να δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή ότι τα θύματα και οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων είναι όλο και νεότεροι. Ο 15χρονος δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε ένα περιστατικό που ο Μπεσόν χαρακτήρισε ως «άνευ προηγουμένου αγριότητα».

Την περασμένη Παρασκευή, ένας 36χρονος ποδοσφαιριστής, ο Νεσίμ Ραμντάν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από έναν 14χρονο, μία υπόθεση που συνδέεται με τη δολοφονία της Τετάρτης.

Οι αρχηγοί του εμπορίου ναρκωτικών στη Μασσαλία στρατολογούν άτομα μέσω αγγελιών στα social media, «αναθέτοντας» το εμπόριο δρόμου σε νεαρούς γνωστούς ως «jobbeurs».

Ο Μπεσόν δήλωσε την Κυριακή ότι πλέον νεαρά αγόρια ανταποκρίνονται σε αγγελίες όχι μόνο για την πώληση ρητίνης κάνναβης, αλλά και για να σκοτώσουν «χωρίς κανένα ίχνος μετάνοιας ή σκέψης».

Ο 15χρονος είχε προσληφθεί μέσω κοινωνικών δικτύων από έναν 23χρονο κρατούμενο για να εκφοβίσει έναν ανταγωνιστή, βάζοντας φωτιά στην πόρτα του, με την υπόσχεση να πληρωθεί 2.000 ευρώ, ανέφερε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι ο νεαρός κρατούμενος από τις φυλακές Luynes, νότια του Aix-en-Provence, είχε αυτοχαρακτηριστεί μέλος της DZ Mafia.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, ο 15χρονος εντοπίστηκε από μέλη αντίπαλης συμμορίας, τα οποία τον έψαξαν και ανακάλυψαν ότι είχε στην κατοχή του όπλο. Για να τον τιμωρήσουν, τον μαχαίρωσαν επανειλημμένα και στη συνέχεια τον έκαψαν.

«Τον μαχαίρωσαν 50 φορές και τον μετέφεραν στο συγκρότημα κατοικιών Fonscolombes, όπου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, τον έκαψαν ζωντανό», δήλωσε ο Μπεσόν. Ο φίλος του, επίσης 15 ετών, κατάφερε να διαφύγει, πρόσθεσε.

To άρθρο Φρικτό έγκλημα στη Μασσαλία: Μαχαίρωσαν 50 φορές ανήλικο και τον έκαψαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button