Κόσμος

Η Χεζμπολάχ διοικείται από επιτροπή – Κατηγορεί το Ισραήλ ότι εμποδίζει την αναζήτηση του Σαφιεντίν

Η Χεζμπολάχ διοικείται από επιτροπή – Κατηγορεί το Ισραήλ ότι εμποδίζει την αναζήτηση του Σαφιεντίν

Η Χεζμπολάχ διοικείται πλέον από επιτροπή μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα, ανέφερε την Κυριακή (06.10.24) αξιωματούχος της σιιτικής οργάνωσης, ο οποίος κατηγόρησε ταυτόχρονα το Ισραήλ ότι εμποδίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν ο Χασέμ Σαφιεντίν.

Ειδικότερα, ο ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, Mahmoud Qmati, είπε ότι η οργάνωση μετά το θάνατο του Χασάν Νασράλα διοικείται από κοινού μέχρι να μπορέσει να επιλέξει νέο ηγέτη, μία διαδικασία που θα πάρει χρόνο. 

«Η μέθοδος επιλογής αντικαταστάτη του γενικού γραμματέα απαιτεί χρόνο και απαιτεί κατάλληλες συνθήκες. Γι’ αυτό το λόγο αρκούμαστε σήμερα σε προσωρινή κοινή διοίκηση», σημείωσε αξιωματούχος της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, ανέφερε πως η σορός του Χασάν Νασράλα παραμένει στον Λίβανο και θα ενταφιαστεί στα νότια προάστια της Βηρυτού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Σημειώνεται πως έχουν εκφραστεί φόβοι ότι η κηδεία του Νασράλα θα μπορούσε να γίνει στόχος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF). 

Παράλληλα, ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εμποδίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν ο ανώτερος ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν όταν το Ισραήλ βομβάρδισε τα νότια προάστια της Βηρυτού την Πέμπτη, όπως μεταδίδουν οι Times Of Israel. 

To άρθρο Η Χεζμπολάχ διοικείται από επιτροπή – Κατηγορεί το Ισραήλ ότι εμποδίζει την αναζήτηση του Σαφιεντίν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button