Τοπικά

Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος με ποσοστό 29,71% (ενσωμάτωση στο 99,46%) και πέρασε στον β’ γύρο οπού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Χάρη Δούκα (21,38%), ο οποίος νίκησε για μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους τον Παύλο Γερουλάνο (21,15%). Η δεύτερη θέση εξελίχθηκε από την αρχή σε θρίλερ, με το όνομα του δεύτερου υποψηφίου να ξεκαθαρίζει όταν η καταμέτρηση των ψήφων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου με ποσοστό 19,55%, ακολούθησε ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,9%, ενώ 2,3% συγκέντρωσε η Νάντια Γιαννκοπούλου.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις του α΄γύρου των προεδρικών εκλογών 

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας-2
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας-3
ΙΝΤΙΜΕ

Νίκος Ανδρουλάκης: Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο και ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο».

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας-4
ΙΝΤΙΜΕ

Χάρης Δούκας: Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό, το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», τόνισε ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε «σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν τη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη σε κάθε γωνιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που έκαναν ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα, όλη τη μέρα, και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο» πρόσθεσε.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας-5
ΙΝΤΙΜΕ

Παύλος Γερουλάνος: Δεν περιμένουν από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον β΄γύρο

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν και η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο. Και να συγχαρώ επίσης όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ, που πιστεύω ότι ανέβασε το κόμμα στα μάτια όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τις 300.000 ανθρώπων που ήρθαν στην κάλπη. Που περίμεναν υπομονετικά για πάρουμε αυτή την απόφαση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους εκείνους τους ανθρώπους που ήρθαν και ψήφισαν τη δική μου υποψηφιότητα αλλά και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν αυτή την περίοδο. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θεωρώ ότι αύριο ξεκινά μία καινούργια μέρα και εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε μπροστά για το καλό του ΠΑΣΟΚ και το καλό της παράταξης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον β’ γύρο, τόνισε: «Δε νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν, χρειάζεται να κατευθυνθούν στην κάλπη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Θεωρώ ότι ο καθένας που ψήφισε την υποψηφιότητά μου, ήρθε με τη δική του άποψη, δεν ήταν άνθρωποι που σπρώχτηκαν από τον έναν ή από τον άλλον. Δεν νομίζω ότι περιμένουν από μένα να τους πω ποιος θα κερδίσει τον β’ γύρο. Η μάχη είναι ακόμα ανοιχτή. Και βεβαίως και το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου θα είναι σεβαστό».».

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας-6
ΙΝΤΙΜΕ

Αννα Διαμαντοπούλου: Στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι

Η Αννα Διαμαντοπούλου ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.«Η σημερινή ημέρα είναι μια πολύ σημαντική αφετηρία για μία νέα δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ. Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την προτίμησή της για τον β’ γύρο, απέφυγε να απαντήσει ως προς το πρόσωπο που θα ήθελε να στηρίξει.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας-7
ΙΝΤΙΜΕ

Μιχάλης Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες

«Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα δυναμώνουν το κίνημά μας», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η δική τους σθεναρή στάση αποτελεί για μένα δέσμευση και ευθύνη. Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μου για την είσοδό τους στον β’ γύρο», πρόσθεσε.

«Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα», σημείωσε αναφορικά με τον β΄γύρο.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας-8
ΙΝΤΙΜΕ

Νάντια Γιαννακοπούλου: Να γίνουμε το πλειοψηφικό ρεύμα

«Σήμερα είναι ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Οι 300.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη διαδικασία έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία και ελπίδας και προοπτικής. Επωμιζόμαστε λοιπόν μία πολύ μεγάλη ευθύνη, να μην τους απογοητεύσουμε. Και κυρίως να μπορέσουμε να γίνουμε αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα, που αύριο, μετά τις 14 του μήνα θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση. Και ισχυρή και άξια κυβέρνηση της χώρας, όποτε γίνουν εκλογές» δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Αναφορικά με τον β΄γυρο τόνισε: «Εχουμε μια εβδομάδα. Το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία και τον συμβολισμό του». Υπογράμμισε επίσης πως θα βρίσκεται «μπροστά στην πρώτη γραμμή». «Γιατί αυτό οφείλω, λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα δώσουμε τον αγώνα για τις ιδέες μας, τις θέσεις, μας και για την αντίληψη που έχω για την ανανέωση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι πρωτίστως χρήσιμο για τη χώρα», πρόσθεσε.

Κληθείσα να εκφράσει την προτίμησή τους για τον β’ γύρο απάντησε: «Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας που πρώτη ξεκίνησα το βράδυ των ευρωεκλογών. Για εμένα, ο μεγάλος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Kathimerini.gr

Related Articles

Back to top button