Ελλάδα

Έβρος: Βίντεο – ντοκουμέντο με τη δράση διακινητών παράνομων μεταναστών

Έβρος: Βίντεο – ντοκουμέντο με τη δράση διακινητών παράνομων μεταναστών

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο – ντοκουμέντο με τη δράση διακινητών παράνομων μεταναστών στον Έβρο. 

Στα πλάνα από θερμική κάμερα φαίνονται ομάδες μεταναστών να επιχειρούν να διεισδύσουν από τα σύνορα της Τουρκίας στο ελληνικό έδαφος μέσω του Έβρου ποταμού, υπό τις οδηγίες διακινητών. 

Πρόκειται για δύο ομάδες παράτυπων μεταναστών που κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες προσπαθούν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος ελπίζοντας ότι η στάθμη του ποταμού είναι χαμηλή ώστε να τον διασχίσουν κολυμπώντας, όπως αναφέρει το ThessToday, το οποίο και έφερε στο «φως» το βίντεο. 

Ο διακινητής προηγείται της ομάδας που αποτελείται από έξι μετανάστες, δείχνοντάς τους το δρόμο. Με τα χέρια του, τους κάνει νοήματα για το πώς θα κινηθούν. Σε όλη τη διαδρομή, τους κάνει σήμα είτε για να πέσουν στο έδαφος, είτε για να παραμείνουν ακίνητοι, είτε για να τρέξουν. Βήμα-βήμα, τους οδηγεί ολοένα και πιο κοντά στα σύνορα.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν στο ΤhessToday, ότι είναι πάγιο χαρακτηριστικό της δράσης των διακινητών να συνοδεύουν πολυμελείς ομάδες, ώστε σε περίπτωση που έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την Αστυνομία, να διασκορπίζονται για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαφύγουν της σύλληψης.

To άρθρο Έβρος: Βίντεο – ντοκουμέντο με τη δράση διακινητών παράνομων μεταναστών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button