Θεσσαλία

Καλλιτεχνικό σεμινάριο κεραμικής στο Theodorou Art Studio

Το Theodorou Art Studio υποδέχεται με ενθουσιασμό εννέα καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου για τη συμμετοχή τους σε ένα σεμινάριο κεραμικής διάρκειας δύο εβδομάδων. Οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από τα Μετέωρα και τον ελληνικό πολιτισμό, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές όπως Raku (Horse Hair) και γυαλώματα με στάχτες, συλλεγμένες από τα τζάκια της περιοχής κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση των τοπικών καλλιτεχνών Μάρως και Ζωζώς Θεοδώρου, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μετεώρων, ο οποίος παραχώρησε το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών στο Καστράκι για τη φιλοξενία των καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες και το κοινό καλούνται να παρευρεθούν στην επίδειξη της τεχνικής ψησίματος Raku, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου στις 17:00 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων θα γίνουν την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου στις 19:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μόνο για δύο ημέρες.

Η κα Ευτυχία Δρούγκα έχει αναλάβει τον συντονισμό της διοργάνωσης.

The post Καλλιτεχνικό σεμινάριο κεραμικής στο Theodorou Art Studio appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button