Πολιτική

Εξώδικο Κασσελάκη για το πόθεν έσχες του – Υπογράφει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Καμία διαρροή από εμάς», λέει η Κουμουνδούρου

Εξώδικο Κασσελάκη για το πόθεν έσχες του - Υπογράφει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Καμία διαρροή από εμάς», λέει η Κουμουνδούρου

Απάντηση στην οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης σχετικά με την διαρροή του πόθεν έσχες του έκπτωτου προέδρου αλλά και στο εξώδικο που έστειλε ο κ. Κασσελάκης, δίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο εξώδικο που έστειλε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Με το εξώδικο ο κ. Κασσελάκης ζητεί να γίνει άμεσα έρευνα από τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για την «πρόωρη», όπως αναφέρει και «επιλεκτική διαρροή» αλλιώς απειλεί να προσφύγει στον εισαγγελέα.

«Οι φάκελοι με τα πόθεν έσχες είναι σφραγισμένοι», λένε πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ και όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου, θα απαντήσει συνολικά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει αυτή την ώρα σε αυτά που τους καταμαρτυρά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειώνουν επίσης ότι «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος».

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, με λεπτομέρειες και πολλά «θολά σημεία» κατά την εφημερίδα. Η εφημερίδα θέτει και ερωτήματα όπως γιατί ενώ κατέθεσε τα πλήρη στοιχεία στις 30/06/24 δεν πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση δίνοντας ο ίδιος στην δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία. Επίσης, διερωτάται ο συντάκτης αν τα έγγραφα που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το σύνολο εκείνων που υπέβαλλε και στη Βουλή.

Ακολούθησε η οργισμένη ανακοίνωση από το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος δια του διευθυντή του Μανώλη Καπνισάκη ζητεί την παραίτηση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου.

«Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το πόθεν έσχες του. Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Μανώλης Καπνισάκης και συνεχίζει:

«Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση».

To άρθρο Εξώδικο Κασσελάκη για το πόθεν έσχες του – Υπογράφει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Καμία διαρροή από εμάς», λέει η Κουμουνδούρου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button