Κόσμος

Νέο χτύπημα των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ελαφρές ζημιές φέρεται να υπέστη ελληνόκτητο πλοίο που δέχθηκε επίθεση με drone στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με την βρετανική υπηρεσία UK Maritime Operations, ένα βλήμα χτύπησε το πλοίο «Olympic Spirit», καθώς έπλεε κοντά στις ακτές της Ερυθραίας τα ξημερώματα της Πέμπτης, 70 μίλια νοτιοδυτικά του ελεγχόμενου από το κίνημα Ανσαραλλάχ ή Χούθι λιμανιού της Χοντέιντα.

Σύμφωνα με τον ναυτιλιακό ιστότοπο Tradewings, η με έδρα τον Πειραιά εταιρεία ναυτικών πληροφοριών Diaplous ανέφερε ότι το βλήμα ήταν πιθανότατα ένα ιπτάμενο drone που χτύπησε τη γέφυρα του πλοίου, προκαλώντας «ελαφριά ζημιά». Ο πλοίαρχος του σκάφους ανέφερε ότι δύο άλλα βλήματα εξερράγησαν σε κοντινή απόσταση.

Το σκάφος ανήκει στην εφοπλιστική εταιρεία «Dynamic Shipmanagement», με έδρα τον Πειραιά, σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, ο οποίος αναφέρει πως το πλήρωμα του σκάφους δεν τραυματίστηκε και το πλοίο πρόκειται να συνεχίσει το ταξίδι του

Το χτύπημα αυτό αναφέρεται πως είναι το 127ο που καταγράφεται από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν πως θα χτυπούν όσα πλοία συνεργάζονται με το Ισραήλ, ωσότου το τελευταίο σταματήσει να σφαγιάζει και αποχωρήσει από τη Γάζα.

Διαβάστε ακόμα:

Related Articles

Back to top button