Κόσμος

Ρωσία: Συνετρίβη εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος

Ένα από εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με εθνικά μέσα ενημέρωσης και ανεπίσημες στρατιωτικές αναφορές.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε την Πέμπτη ότι ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Yak-130 συνετρίβη μεταξύ των περιοχών της νότιας Καλμυκίας και του Βόλγκογκραντ, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Λογαριασμοί από τη ρωσική κοινότητα στρατιωτικών μπλόγκερ με επιρροή ανέφεραν ότι ένα Yak-130 συνετρίβη, αν και οι αναφορές αμφισβήτησαν εάν κατέρρευσε στην Καλμύκια ή στο Βόλγκογκραντ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε ότι το αεροπλάνο κατέβηκε στο Βόλγκογκραντ, επικαλούμενο το γραφείο του εισαγγελέα.

Το κανάλι Telegram Shot είπε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση και ταξίδευε προς ένα αεροδρόμιο στο Βόλγκογκραντ. Το ρωσικό κανάλι 112 Telegram είπε ότι συνετρίβη περίπου 40 χιλιόμετρα από την περιφερειακή πρωτεύουσα της Καλμυκίας, την Ελίστα.

Ο πιλότος έχει νοσηλευτεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ιατρική μονάδα στο Βόλγκογκραντ, σύμφωνα με το κανάλι 112 Telegram.

Αρκετές ρωσικές πηγές ανέφεραν την αιτία της συντριβής ως απροσδιόριστη βλάβη εξοπλισμού.

Το Newsweek επικοινώνησε με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για σχόλια μέσω email.

Τα αεροσκάφη της Μόσχας μακριά από τις πρώτες γραμμές έχουν πληγεί από μια σειρά από μη μαχητικές απώλειες, πολλές από τις οποίες έχουν αποδοθεί από τις αρχές και τα μέσα ενημέρωσης σε τεχνικές βλάβες.

Related Articles

Back to top button