Κόσμος

Τυφώνας Milton: Drone απαθανατίζει την επόμενη μέρα στη Φλόριντα (video)

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Milton από τη Φλόριντα. Οι πολιτειακές αρχές ανακοίνωσαν χθες 10/10 ότι εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παρά το γεγονός ότι η καταιγίδα ήταν λιγότερο ισχυρή από όσο αναμενόταν.

«Η καταιγίδα ήταν σοβαρή, αλλά ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο σενάριο», τόνισε ο Ρον ΝτεΣάντις, κυβερνήτης της Φλόριντας, ο οποίος διευκρίνισε ότι σχεδόν 1.000 πολίτες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής με απεγκλωβισμούς.

Περίπου 80.000 κάτοικοι παραμένουν στα καταφύγια καθώς δεν έχει αρθεί η κατάσταση συναγερμού για τον τυφώνα Milton στις νοτιοδυτικές ακτές της πολιτείας. Στο μεταξύ, καταγράφεται ιστορικό ρεκόρ στη δημιουργία ανεμοστρόβιλων. Ο συνολικός αριθμός των ανεμοστρόβιλων αναμένεται να ξεπεράσει τους 45 ενώ μόνο στην κομητεία Σεν Λούσι καταγράφηκαν 17.

Στην κομητεία Σαρασότα, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, όπου το νερό έφτασε τα 2,4 με 3 μέτρα, σύμφωνα με τον ΝτεΣάντις, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ελέγξουν τις καταστροφές. Κλαδιά δέντρων και διαφημιστικές πινακίδες είναι πεσμένα στους δρόμους. Πιο βόρεια, στο Σεντ Πίτερσμπεργκ στον κόλπο της Τάμπα, ο τυφώνας κατέστρεψε τη στέγη του σταδίου μπέιζμπολ της τοπικής ομάδας και ανέτρεψε έναν γερανό.

Την επόμενη μέρα στη Φλόριντα απαθανατίζουν διάφορα βίντεο με τη χρήση drone:  

Και μια εικόνα από το Διάστημα:

Related Articles

Back to top button