Υγεία

Ο ισραηλινός στρατός ερευνά τον τραυματισμό μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο μετά τον διεθνή σάλο

Ο ισραηλινός στρατός ερευνά τον τραυματισμό μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο μετά τον διεθνή σάλο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο» αφού η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) ανακοίνωσε ακόμη δύο ακόμη τραυματισμούς μεταξύ των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης που σταθμεύουν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός ενημερώθηκε ότι δύο στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια μαχών (του ισραηλινού στρατού) εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», τονίζει η ανακοίνωση του στρατού.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός «εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για περιστατικά αυτού του τύπου και διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο διοίκησης για να εξακριβώσει τις λεπτομέρειες του τι συνέβη».

 

Πάντως σε άλλη ανακοίνωση του ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως σύμφωνα με την αρχική εξέταση στρατιώτες του εντόπισαν «άμεση απειλή εναντίον τους» και απάντησαν με πυρά

«Κατά τη διάρκεια του συμβάντος εντοπίστηκε χτύπημα σε θέση της UNIFIL που βρίσκεται περίπου 50 μέτρα από την πηγή της απειλής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μελών του προσωπικού της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Προσθέτει δε πως ώρες πριν το περιστατικό, ο ισραηλινός στρατός έδωσε οδηγίες στο προσωπικό της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών να μπει σε προστατευμένους χώρους

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ επιχειρεί σκόπιμα για να βλάψει Ισραηλινούς πολίτες από περιοχές αμάχων και κοντά σε θέσεις της UNIFIL, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το προσωπικό της UNIFIL», σημειώνουν οι IDF (Israel Defence Forces).

 

Το συμβάν προκάλεσε έντονες διεθνείς αντιδράσεις κατά του Ισραήλ.

To άρθρο Ο ισραηλινός στρατός ερευνά τον τραυματισμό μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο μετά τον διεθνή σάλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button