Τοπικά

Μπλόκο της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης τελικά δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μπλόκαρε την υποψηφιότητά του με πλειοψηφία 138 ψήφων. Η συνεδρίαση της Επιτροπής διεξήχθη με μεγάλη ένταση, καθώς υποστηρικτές του Κασσελάκη απείχαν από την ψηφοφορία και ακούστηκαν καταγγελίες για “προβοκάτσια” και απόπειρα υπονόμευσης της συνεδρίασης​.

Η πλευρά της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής στελέχη όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, υποστήριξε ότι η απόφαση διασφαλίζει τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Υποστήριξαν ότι η υποψηφιότητα του Κασσελάκη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή λόγω της συμπεριφοράς του, η οποία θεωρήθηκε ότι αμφισβητεί τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος​.

Φαίνεται ότι η υποψηφιότητα του Κασσελάκη τρόμαξε κάποιους μέσα στο κόμμα, δεδομένου του πόσο γρήγορα απέκτησε δημοφιλία και πολιτική επιρροή. Με το σύνθημα “Στέφανος, σκέτο”, είχε ξεκινήσει δυναμικά την καμπάνια του, αλλά η εσωκομματική αντίδραση ήταν έντονη. Η ταχεία άνοδος και οι ριζοσπαστικές δηλώσεις του προκάλεσαν ρήγματα, με πολλούς να τον βλέπουν ως απειλή για τις παραδοσιακές δομές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, το κόμμα μοιάζει με τσίρκο, όπου αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, βλέπουμε εσωτερικούς διχασμούς και μικροπολιτικά παιχνίδια. Φαίνεται πως κάποιοι μέσα στο κόμμα φοβούνται την αλλαγή, ενώ άλλοι προτιμούν τη διατήρηση του status quo, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική των παρασκηνίων παραμένει δυνατή.

Και τώρα τι μένει για τον Κασσελάκη; Ίσως ένα “βαρύ” πολιτικό συνέδριο να δώσει την τελευταία λέξη, αλλά για την ώρα, ο δρόμος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ του έκλεισε οριστικά​.

The post Μπλόκο της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button