Θεσσαλία

Διχασμένος ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα: Επεισόδιο οπαδών Κασσελάκη και Πολάκη

Η ένταση στα Τρίκαλα αποκαλύπτει την ευρύτερη πανελλαδική ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο στρατόπεδα να μάχονται ανοιχτά για τον έλεγχο του κόμματος.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στα Τρίκαλα το περασμένο Σάββατο, με φραστικές συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, αποτελεί την τελευταία ένδειξη της εσωτερικής έντασης που ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή για τη σύγκρουση στάθηκε ένας χαρακτηρισμός που φέρεται να δόθηκε σε γυναίκες υποστηρίκτριες του Κασσελάκη, οι οποίες αποκαλέστηκαν «λέσχη κυριών», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους, με κατηγορίες για σεξισμό και ομοφοβία. Η ένταση κλιμακώθηκε, με στελέχη του κόμματος να προσπαθούν μάταια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ το επεισόδιο γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Όμως, το περιστατικό αυτό δεν είναι απλά μια τοπική διαμάχη. Είναι η αντανάκλαση ενός ευρύτερου, πανελλαδικού διχασμού που σαρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ενός νέου, άφθαρτου προσώπου που παρουσιάζεται ως η φρέσκια επιλογή του κόμματος. Από την άλλη, ο Παύλος Πολάκης, με το δικό του στρατόπεδο, που βλέπει τον Κασσελάκη ως απειλή και διαρκώς του ασκεί κριτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε ένα πολιτικό «γήπεδο», όπου αντί για παραγωγική συζήτηση, κυριαρχεί ο διχασμός και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Το ερώτημα που προκύπτει για τους πολίτες είναι απλό, αν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε μέσα στο κόμμα τους, πώς θα καταφέρουν να συνεννοηθούν και να κυβερνήσουν τη χώρα; Η εμπιστοσύνη των πολιτών δείχνει να καταρρέει, και τα επεισόδια σαν αυτό στα Τρίκαλα επιβεβαιώνουν το γιατί.

Με καυστικό χιούμορ, μπορούμε να πούμε ότι το κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα μοιάζει περισσότερο με μια πολιτική σαπουνόπερα, όπου κάθε μέρα υπάρχει και ένας νέος πρωταγωνιστής. Και ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τις εσωκομματικές του διαδικασίες με σχετική σταθερότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να κρατήσει το κεφάλι του έξω από το νερό, την ώρα που οι οπαδοί του Κασσελάκη και του Πολάκη μάχονται με το πάθος μονομάχων. Στην τελική, μπορεί να μην πρόκειται για κυβερνητική αντιπαράθεση, αλλά σίγουρα είναι διασκεδαστικό – αν δεν ήταν, φυσικά, τόσο θλιβερό για την πολιτική σκηνή της χώρας.

The post Διχασμένος ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα: Επεισόδιο οπαδών Κασσελάκη και Πολάκη appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button