Τοπικά

Υποδειγματική διδασκαλία από τον σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Αζέλη στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε το Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Αγαθοκλή Αζέλη για να παρουσιάσει στους μαθητές του τμήματος Γ1 μια διδασκαλία που στόχο είχε να καταδείξει στους μαθητές τα ρευστά όρια της ποιητικότητας στη μοντέρνα ποίηση.

Με αφετηρία ένα τυπικό σονέτο του Μαβίλη με τίτλο Καλλιπάτειρα και την αντιπαραβολή της μορφής του με τα «μοντέρνα» Γυάλινα Γιάννινα του Μ. Γκανά οι μαθητές κλήθηκαν να «καταστρέψουν» το μοντέρνο ποίημα, ώστε να καταλήξουν να διακρίνουν τα συστατικά της ποιητικότητας πίσω από τη φόρμα.

Τη διδασκαλία παρακολούθησαν και οι φιλόλογοι του σχολείου και, μετά το τέλος της, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του κ. Αζέλη με τους εκπαιδευτικούς με στόχο την τόσο πολύτιμη για όλους ανατροφοδότηση, αλλά και μια ευρύτερη συζήτηση με αφορμή τους προβληματισμούς των συναδέλφων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά τη διδασκαλία.

Η δράση ήταν πρωτοβουλία του καθηγητή φιλόλογου του σχολείου μας κ. Παναγιώτη Γαϊτάνα, ο οποίος είναι και Ενδοσχολικός Συντονιστής της Ειδικότητας των φιλολόγων.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στον κ. Αζέλη για την καθοδήγηση και την κατάθεση της πλούσιας εμπειρίας του στη διδασκαλία και στην επαφή του με τα παιδιά, τα οποία πραγματικά απόλαυσαν αυτή τη διαφορετική διδασκαλία, γεγονός που φάνηκε όχι μόνο από το ζωηρό ενδιαφέρον και τη δημιουργική συμμετοχή τους κατά τη διάρκειά της, αλλά και από την κατάθεση της επιθυμίας τους να ξανασυναντηθούν μαζί του.

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων

 

The post Υποδειγματική διδασκαλία από τον σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Αζέλη στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button