Τοπικά

Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης: Φθηνότερο από την προηγούμενη χρονιά με προσφορές για τους καταναλωτές

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε σήμερα, 15 Οκτωβρίου, με τη μέση τιμή εκκίνησης στην Αττική να διαμορφώνεται χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς.

Η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 1,15 και 1,17 ευρώ το λίτρο στην Αττική, ενώ αναμένεται να είναι υψηλότερη στην περιφέρεια και τα νησιά λόγω μεταφορικών εξόδων. Πρόκειται για σημαντική μείωση σε σχέση με την περσινή τιμή, όταν η μέση τιμή στην Αττική ήταν περίπου 1,40 ευρώ το λίτρο, ενώ πανελλαδικά έφτανε τα 1,425 ευρώ​.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς δείχνουν ότι, παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν έχει ακόμα επιβάλλει την ανάγκη για άμεσες προμήθειες, πολλοί καταναλωτές ίσως σπεύσουν να αγοράσουν πετρέλαιο υπό τον φόβο αυξήσεων στις διεθνείς τιμές​.

Παράλληλα, μεγάλες εταιρείες καυσίμων όπως η Shell και η AVIN προσφέρουν κίνητρα στους καταναλωτές μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης. Για παράδειγμα, η Shell προσφέρει έκπτωση 6% για αγορές άνω των 500 ευρώ με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η AVIN προσφέρει έως και 6% επιστροφή σε πόντους μέσω του προγράμματος Go For More της Εθνικής Τράπεζας​.

Η πτωτική τάση στις τιμές προσφέρει μια ανάσα στους καταναλωτές, καθώς πολλοί δεν έχουν αποθηκεύσει καύσιμο από την περασμένη περίοδο, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών αν αλλάξουν οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές​.

The post Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης: Φθηνότερο από την προηγούμενη χρονιά με προσφορές για τους καταναλωτές appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button