Πολιτική

Δουδωνής: Ερώτηση γιατί δόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου το ποσό των 788.067 ευρώ στους Σπαρτιάτες

Δουδωνής: Ερώτηση γιατί δόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου το ποσό των 788.067 ευρώ στους Σπαρτιάτες

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής γιατί δόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 το ποσό των 788.067,18 ευρώ στους «Σπαρτιάτες» από την Κρατική Χρηματοδότηση. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής στο μακροσκελές κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε για τους «Σπαρτιάτες», επικαλείται την περίπτωση της Χρυσής Αυγής που με απόφαση της Ολομέλειας είχε περικοπεί από την Κρατική Χρηματοδότηση.

Ο κ. Δουδωνής ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο εάν προτίθεται «να αναληφθεί πρωτοβουλία να ανασταλεί η χορήγηση Κρατικής Χρηματοδότησης προς το πολιτικό κόμμα «Σπαρτιέτες».

Επίσης εάν «υπάρχει  σχεδιασμός να προβείτε σε όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία ώστε με απόφαση της Βουλής να ανασταλεί κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση προς τους «Σπαρτιάτες» λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόμμα αυτό έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι υποκαθιστά τη δράση της Χρυσής Αυγής και ότι έχει ως πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη, με συνέπεια οι Σπαρτιάτες να πρέπει να θεωρηθούν ως διάδοχος της δράσης της Χρυσής Αυγής”. 

Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση αναστολής της Κρατικής Χρηματοδότησης τότε της Χρυσής Αυγής είχε ληφθεί με απόφαση της Ολομέλεια αφού όμως είχε ασκηθεί η δίωξη για εγκληματική οργάνωση από την Δικαιοσύνη κάτι που δεν υπάρχει τώρα για τους Σπαρτιάτες.  

To άρθρο Δουδωνής: Ερώτηση γιατί δόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου το ποσό των 788.067 ευρώ στους Σπαρτιάτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button