Τοπικά

Η Τρικαλινή δικηγόρος Εβίτα Λαμπαδάρη παρουσιάζει το πρώτο της μυθιστόρημα “Τα στάχυα του Πηνέα”

Μια αληθινή ιστορία που ζωντανεύει τις τραγικές στιγμές της Θεσσαλίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με ένα εξαιρετικό βιβλίο κάνει την πρώτη εμφάνισή της στα γράμματα η Τρικαλινή δικηγόρος Εβίτα Νικ. Λαμπαδάρη. Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Θαρσώ» της Αθήνας (τηλ. 210-380.3334) το ιστορικό μυθιστόρημά της με τίτλο «Τα στάχυα του Πηνέα», το οποίο βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία.

Είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα, που αν αρχίσεις να το διαβάζεις, θέλεις να το τελειώσεις. Με συναρπαστικό τρόπο αποτυπώνει τα βιώματα του απλού κόσμου στη Θεσσαλία κατά τη δραματική περίοδο από την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940, την εγκατάσταση των Ιταλών στη Θεσσαλία, την αναπάντεχη ανατροπή με την παράδοσή τους στην Αντίσταση, την επακολουθήσασα γερμανική κατοχή μέχρι την αποχώρηση των κατακτητών και την απελευθέρωση.

Όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο «κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος είναι ένας ιερέας, ο οποίος με τον δυναμικό του χαρακτήρα, τα βιώματά του και τις οικογενειακές τραγωδίες του κατά την περίοδο 1940-1944, ξεδιπλώνει στα μάτια του αναγνώστη έναν κόσμο παρελθοντικό αλλά τόσο επίκαιρο. Το ψυχικό του σθένος και η βαθιά αίσθηση του καθήκοντος τον βοήθησαν να πορευτεί χωρίς να χάσει το κουράγιο του μέσα σε καταστάσεις που συνθλίβουν την ανθρώπινη ψυχή. Στο πρόσωπό του συμπυκνώνονται οι συμφορές, ο ηρωισμός, η αλληλεγγύη και ο άσβεστος πόθος για ελευθερία που διακατείχε τον απλό κόσμο, προσμένοντας την πραγμάτωση της ελπίδας που φάνταζε περισσότερο σαν όνειρο».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν από τα βιβλιοπωλεία.

ΕΒΙΤΑ Ν. ΛΑΜΠΑΔΑΡΗ
Τα στάχυα του Πηνέα
Ιστορικό μυθιστόρημα
Αθήνα, Θαρσώ, 2024, σελ. 446.

 

The post Η Τρικαλινή δικηγόρος Εβίτα Λαμπαδάρη παρουσιάζει το πρώτο της μυθιστόρημα “Τα στάχυα του Πηνέα” appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button