Κόσμος

Γεωργία: Για κίνδυνο πραξικοπήματος προειδοποιεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γεωργία φέρονται να έχουν προετοιμάσει ένα σενάριο συνταγματικού πραξικοπήματος μετά τις βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Σάλβα Παπουασβίλι.

«Υπάρχουν όλα τα σημάδια ενός τέτοιου σεναρίου», δήλωσε σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Μεταξύ των ενδείξεων που ανέφερε είναι «οι τοπικοί παρατηρητές που στην πραγματικότητα επιδιώκουν πολιτικούς στόχους, και οι επινοημένες ψευδείς δηλώσεις τους σχετικά με την εκλογική διαδικασία που έχουν προετοιμαστεί εκ των προτέρων» και η ιδέα μιας τεχνικής κυβέρνησης, που προτάθηκε από τη Γεωργιανή Πρόεδρο Σαλώμη Ζουραμπιτσβίλι.

«Είμαστε μάρτυρες μιας προεπισκόπησης ενός συνταγματικού πραξικοπήματος και αναμένουμε ότι οι δύο τελευταίες εβδομάδες θα είναι πολύ δραστήριες από αυτή την άποψη», πρόσθεσε ο ομιλητής.

Η Γεωργία θα πραγματοποιήσει βουλευτικές εκλογές στις 26 Οκτωβρίου. Το κυβερνών κόμμα, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 12 χρόνια, θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Κύριος αντίπαλός του είναι το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα. Ένα κόμμα πρέπει να περάσει το όριο του πέντε τοις εκατό για να κερδίσει έδρες στο κοινοβούλιο.

Related Articles

Back to top button