Πολιτική

Έρχεται νέα μείωση των προμηθειών που επιβάλλουν στις συναλλαγές οι τράπεζες

Έρχεται νέα μείωση των προμηθειών που επιβάλλουν στις συναλλαγές οι τράπεζες

Προαναγγελία νέας μείωσης στις προμήθειες των τραπεζών πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα (18.10.2024) στο Open TV.

Ο κος Χατζηδάκης υπενθύμισε την σημασία που έχει αποδώσει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα των τραπεζικών προμηθειών. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο νομοθέτησε την μείωση τους κατά 50% για όλες τις συναλλαγές.

Κατόπιν τούτου, προχώρησε και σε νέες πιέσεις προς τις τράπεζες για να μειώσουν περαιτέρω τις προμήθειες. Αποτέλεσμα αυτού, οι 3 στις 4 συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα ανακοίνωσαν νέα πακέτα προμηθειών, τα οποία μάλιστα έλαχαν θετικής ανταπόκρισης από την αγορά.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ανακοίνωσε πως και η 4η συστημική τράπεζα η οποία δεν είχε αλλάξει το πακέτο προμηθειών της, θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις προσεχώς.

Για το ίδιο ζήτημα ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση σχετικά, έχει προωθήσει με ιδιαίτερη επιτυχία και την επέκταση χρήσης του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS, καθώς ήδη από τα 6 εκατ. IBAN έχουν συνδεθεί τα 3,3 εκατομμύρια.

To άρθρο Έρχεται νέα μείωση των προμηθειών που επιβάλλουν στις συναλλαγές οι τράπεζες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button