Κόσμος

Γιαχία Σινουάρ: «Πάρτε πίσω τον βιαστή δολοφόνο φίλο σας» γράφει στον Ερντογάν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Γιαχία Σινουάρ: «Πάρτε πίσω τον βιαστή δολοφόνο φίλο σας» γράφει στον Ερντογάν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Σφοδρή επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, στον απόηχο της εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Ο Ισραέλ Κατζ, ο οποίος ήταν το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη (17.10.24) ότι σκοτώθηκε Γιαχία Σινουάρ, προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας πόσταρε μία ανάρτηση του δολοφονημένου Σινουάρ, γράφοντας χαρακτηριστικά: «πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ».

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας στρατιώτης του 450 Τάγματος Πεζικού, τους αποκαλούμενους και Ιπτάμενα Λιοντάρια της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ, εντόπισε στις 10 το πρωί της 16ης Οκτωβρίου 2024, ύποπτες κινήσεις ατόμων σε κοντινό κτίριο, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τον διοικητή του, ο οποίος με την σειρά του έδωσε εντολή να ανοίξουν πυρ. Βρίσκονταν σε αποστολή στην περιοχή Ταλ αλ Σουλτάν της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο να καταστρέψουν σήραγγες και εχθρικές θέσεις. Τότε, τυχαία, ήρθαν αντιμέτωποι με τον «υπ’ αριθμόν 1» στόχο τους, τον ηγέτη της Χαμάς,  Γιαχία Σινουάρ.

Είχε φτάσει μεσημέρι, όταν οι δυνάμεις των IDF χρησιμοποίησαν ένα drone και αναγνώρισαν τρεις μαχητές να απομακρύνονται από το κτίριο, που είχε ήδη στοχοθετηθεί. Τα μέλη της Χαμάς, μετακινούνταν από σπίτι σε σπίτι για να γλιτώσουν από τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Τότε, ο διοικητής του 450 Τάγματος Πεζικού μαζί με την ομάδα του άνοιξαν πυρ εναντίον τους κάνοντάς τους να τρέχουν από εδώ και από εκεί. Ένας, από αυτούς, ήταν ο Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος εγκλωβίστηκε μόνος του σε ένα  κτίριο.

Τότε, δόθηκε η εντολή και ένα ισραηλινό άρμα μάχης τύπου Merkava Mk.4 έριξε βολή στο συγκεκριμένο κτίριο που βρισκόταν ο ηγέτης της Χαμάς. Ακολούθησε, ανταλλαγή πυρών, και μάλιστα μια χειροβομβίδα έσκασε κοντά στην θέση των Ισραηλινών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Δρούζος στρατιώτης των IDF.

To άρθρο Γιαχία Σινουάρ: «Πάρτε πίσω τον βιαστή δολοφόνο φίλο σας» γράφει στον Ερντογάν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button