Θεσσαλία

Το Δημαρχείο Μουζακίου φωταγωγήθηκε ροζ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, το Δημαρχείο Μουζακίου φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα, που έχει καθιερωθεί για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Με αυτή τη συμβολική κίνηση ο Δήμος Μουζακίου, στηρίζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, συμμετέχοντας ενεργά στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης.

Ο Καρκίνος του Μαστού είναι η συχνότερα εμφανιζόμενη κακοήθεια στις γυναίκες παγκοσμίως και αποτελεί για αυτές την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της νόσου ώστε να οδηγήσει στο βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στις ασθενείς που αγωνίζονται καθημερινά αλλά και να υπενθυμίσουμε σε όλους, γυναίκες και άνδρες, την αξία της πρόληψης και του τακτικού ελέγχου. Η φωταγώγηση του κτιρίου μας αποτελεί μια συμβολική κίνηση υποστήριξης στις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και στις οικογένειές τους. Ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι μόνο ‘‘γυναικεία υπόθεση’’ και μας αφορά όλους!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Θεοφάνης Στάθης.

The post Το Δημαρχείο Μουζακίου φωταγωγήθηκε ροζ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button