Υγεία

Τι ενοίκιο πληρώνει στα γραφεία των 1500 τμ ο Κασσελάκης, αποστάσεις Κουμουνδούρου από Καρτερό, 32 γαλάζιους βουλευτές καλεί ο Γεραπετρίτης, η μάχη του Υπερταμείου, ο εξαφανισμένος σύνδεσμος των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, η Intrakat και τα ακίνητα της Prodea, το νομοθετικό μπάχαλο και οι επενδύσεις και τα κέρδη της Regency

Τι ενοίκιο πληρώνει στα γραφεία των 1500 τμ ο Κασσελάκης, αποστάσεις Κουμουνδούρου από Καρτερό, 32 γαλάζιους βουλευτές καλεί ο Γεραπετρίτης, η μάχη του Υπερταμείου, ο εξαφανισμένος σύνδεσμος των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, η Intrakat και τα ακίνητα της Prodea, το νομοθετικό μπάχαλο και οι επενδύσεις και τα κέρδη της Regency

Το ενοίκιο!

Αντί για την ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη την οποίαν σχεδίαζε να κάνει την Τετάρτη αλλά γίνεται άλλη εκδήλωση μέσα στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, ο Στέφανος Κασσελάκης, εγκαινιάζει τα νέα του γραφεία στον Ταύρο, προσκαλώντας τους εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι ήδη έχουν εγγραφεί  για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του χωρίς απαραίτητα να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα κτίριο 1.500 τμ, βιομηχανικού στυλ (στα παλιά τα χρόνια ήταν σταύλος), με εσωτερική αυλή, μοντέρνο. Το LIVENEWS αποκάλυψε  ότι το ενοίκιο για περίπου 40 μέρες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου που είναι ο β´ γύρος των εσωκομματικών εκλογών, είναι 20.000€. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι το πληρώνει ο ίδιος και με δικά του λεφτά καλύπτει όλα τα έξοδα της εκστρατείας του.

…Κοντά στη ΝΔ!

Στελέχη των «87» έσπευσαν να σχολιάσουν ότι τα γραφεία Κασσελάκη βρίσκονται κοντά …στη  ΝΔ. Από χωροταξικής άποψης δεν έχουν άδικο, η απόσταση από το κτίριο της ΝΔ στην οδό Πειραιώς  είναι γύρω στα 10-15 λεπτά με τα πόδια. Το «καρφί» βέβαια είχε πολιτική στόχευση. Αν οι «87» θα πέσουν μέσα θα φανεί στις προγραμματικές θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη τις οποίες θα παρουσιάσει την άλλη εβδομάδα, όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του.

Εν μέσω …πυρών

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κασσελάκης επέλεξε την Τετάρτη για να μιλήσει στους εθελοντές του. Θα απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα εφόσον αφήσει αιχμές σε βάρος του, στην σημερινή ομιλία του, στην εκδήλωση που διοργανώνει το ινστιτούτο του για την ελληνική οικονομία. Την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία για υποψηφιότητες. Ο ίδιος δεν πρόκειται να ξαναπάει. Ήδη έχει καταθέσει στην Πολιτική Γραμματεία 87 υπογραφές και το πόθεν Έσχες του.

Θα κάνει την έκπληξη;

Την Πέμπτη θα φανεί αν η Ρένα Δούρου κάνει την έκπληξη και καταθέσει την τελευταία στιγμή υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση ο έκπτωτος Στέφανος έχει αποκλειστεί με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία. Θα συζητήσει τις τελικές αποφάσεις για το συνέδριο και πιθανόν να κλείσει και το θέμα των υποψηφιοτήτων. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει υποψηφιότητα ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νικόλας Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος

Ψυχραιμία!

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε το χθεσινό άρθρο στην «Αυγή» του Θανάση Καρτερού, συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα, με τίτλο « Τώρα μετράει η ψυχραιμία». Αφού επισημαίνει ότι ορθώς όλα καταγγέλλονται σε βάρος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Την πλειοψηφία θα την έχουν και στο Συνέδριο και στις εκλογές (αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Κασσελάκη). Εκείνο τον αποκλεισμό, που είναι και νόμιμος και ηθικός, αλλά είναι συζητήσιμο αν συμβάλει στο κλίμα ψυχραιμίας που χρειάζεται σήμερα, δεν τον ξανασκέφτονται; Για πολλούς λόγους. Ένας εκ των οποίων είναι να δώσουν την ευκαιρία στον Κασσελάκη να διαπιστώσει τι σημαίνει η λαϊκή ρήση ότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Με την ψήφο των μελών…»

Αποστάσεις!

Σε ερώτημα του newsIT στην Κουμουνδούρου εάν το άρθρο του κ.Καρτερού που πολλές φορές έχει θεωρηθεί ότι μιλάει εκφράζοντας τον πρώην πρωθυπουργό,  δείχνει μία ευρύτερη διάθεση για άρση του αποκλεισμού Κασσελάκη, πήραμε τις εξής απαντήσεις από δύο στελέχη. « Ο κ.Καρτερός θα μπορούσε να ταχθεί με την θέση του Παύλου Πολάκη εξαρχής που ζητούσε από το κόμμα να πάρει πίσω τον αποκλεισμό Κασσελάκη υπό όρους αλλά δεν το έκανε. Δεν έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά του, όμως. Οπότε οποιαδήποτε κίνηση περί μη αποκλεισμού του είναι εκπρόθεσμη.». Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και το άλλο στέλεχος των «87». « Οι αποφάσεις είναι τελικές» απάντησε. « Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα κατεβεί στις εκλογές για να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τελεία και παύλα.»

Προς ακύρωση του συνεδρίου;

Πάντως ο αποκλεισμός Κασσελάκη τον ηρωοποιεί σε ένα όλο και μεγαλύτερο κοινό. Πολλά στελέχη ακόμη κι αυτά που είναι εναντίον του παίρνουν θέσεις ότι το συνέδριο πρέπει να αποφασίσει που είναι το ανώτατο όργανο. Ανακοινώσεις έχουν βγάλει και σρκετές νομαρχιακές επιτροπές και ομάδες μελών. Χθες κυκλοφόρησε μια ακόμη φήμη. Ότι μπορεί να γίνουν εκλογές και χωρίς συνέδριο! Στις 25 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η εγγραφή μελών και 2-3 Νοεμβρίου ψηφίζονται οι σύνεδροι που είναι προγραμματισμένο για 8-10 Νοεμβρίου αλλά μπορεί να είναι και λίγων ωρών. Κοντος ψαλμός!

Οι …μυλόπετρες Γεραπετρίτη

Σήμερα στις 5 το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στην Βουλή, καλεί τους 32 βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στις επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας. Θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις τους προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά κυρίως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το κυπριακό αλλά και τις συνέπειες από την πολεμική ανάφλεξη μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Βαρύ κλίμα λόγω Σαμαρά

Η συνάντηση γίνεται σε βαρύ κλίμα μετά την καταγγελία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο που επισήμανε πως «λέγεται ότι συζητιούνται καταστροφικές λύσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο» και την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες στους «πατριώτες της φακής» αν και ξεχώρισε τον πρώην πρωθυπουργό από τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ με τις ακροδεξιές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί από κανέναν να κατηγορεί τον ίδιο ή τον υπουργό Εξωτερικών μειοδότες. Μεταξύ των 32 βουλευτών  υπάρχουν σαμαρικοί, καραμανλικοί, δυσαρεστημένοι που δεν υπουργοποιήθηκαν κλπ. Δεν θα είναι ένα εύκολο απόγευμα για τον υπουργό Εξωτερικών.

Δυσαρέσκεια!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT οι γαλάζιοι βουλευτές που εκφράζουν δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσουν τις ερωτήσεις προς τους υπουργούς αλλά για θέματα καθημερινότητας και προβλήματα που αφορούν την εκλογική τους περιφέρεια. Τα εθνικά δεν θα είναι στο θεματολόγιο τους. Ένας βασικός λόγος είναι ότι τον Δεκέμβριο ψηφίζεται ο προυπολογισμός που ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει εικόνα τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή για διαρροές. Αντίθετα αναμένεται να ψηφιστεί και από τον Λευτέρη Αυγενάκη που έχει διαγραφεί αλλά που δεν θα αργήσει η επιστροφή του στη ΝΔ.

Η μάχη του Υπερταμείου

Σύντομα τελειώνει η θητεία του επικεφαλής του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) Γρηγόρη Δημητριάδη και η αγορά εδώ και μήνες έχει πνιγεί από φήμες για τον αντικαταστάτη του καθώς θεωρείται δεδομένο πως η θητεία του δεν θα ανανεωθεί. Ο ίδιος δεν είχε παραδώσει, βέβαια, τα όπλα και μέχρι πρόσφατα έδινε σκληρό αγώνα υπέρ βωμών και εστιών! Υποψήφιος για τη θέση ήταν, πάντα σύμφωνα με τη φημολογία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης. Το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ θα απορροφηθούν από το Υπερταμείο έτσι ο Δημ. Πολίτης θα μείνει χωρίς θέση και αναζητεί το επόμενο πόστο. Στον κατάλογο των υποψηφίων έρχεται τώρα να προστεθεί και το όνομα υπουργού αλλά η στήλη επιφυλάσσεται. Το σίγουρο είναι πως η ΕΕΣΥΠ, μετά την απορρόφηση ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ αλλά και την ίδρυση Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου (Sovereign Wealth Fund – SWF) αποκτά νέα αίγλη που μπορεί να προσελκύσει και πρώην ή νυν υπουργούς!

Που πήγε ο σύνδεσμος των εταιρειών πετρελαιοειδών;

Στην αγορά καυσίμων υπάρχουν τόσα προβλήματα, από τη φορολογία και τα περιθώρια κέρδους μέχρι τη νοθεία και τις κλοπές στην αντλία αλλά ο σύνδεσμος των εταιρειών του κλάδου (ΣΕΕΠΕ) ξέχασε να ενημερώσει το δικτυακό του τόπο. Την τελευταία φορά που έχει ανέβει δελτίο τύπου στη σχετική ιστοσελίδα το ημερολόγιο έγραφε 25 Ιανουαρίου 2023. Από τότε έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος! Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, σύμφωνα με εκείνη την τελευταία ανακοίνωση, είναι ο Γιάννης Αληγιζάκης της ΕΛΙΝΟΙΛ, αντιπρόεδρος του Δημήτρης Κονταξής της Avinoil του ομίλου Motor Oil και αντιπρόεδρος ο Χρήστος Τζιόλας της ΕΚΟ του ομίλου Helleniq Energy. Γιατί η στήλη ασχολείται με τον ΣΕΕΠΕ; Επειδή δυσκολεύεται να πιστέψει πως θα δημοσιεύονταν έρευνες σύμφωνα με τις οποίες το ένα στα τέσσερα πρατήρια στην Αττική κλέβει στην αντλία χωρίς να υπάρχει αντίδραση του συνδέσμου!

H Intrakat και τα ακίνητα της Prodea

Ένας μικρός χαμός έγινε χθες με αφορμή τις πληροφορίες για συζητήσεις μεταξύ Intrakat και Prodea για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων της δεύτερης από την πρώτη, με επίκεντρο κτίρια γραφείων του δημοσίου και κτίρια που φιλοξενούν πολυκαταστήματα (π.χ. Σκλαβενίτης). Η πληροφορία κυκλοφορούσε από νωρίς και είχε αρχίσει να γράφεται, με ή χωρίς ονόματα. Στη συνέχεια ο Άρης Καρυτινός της Prodea είπε κάτι για «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» στο διάλλειμα του συνεδρίου Prodexpo που διοργανώνει ο αεικίνητος Σίμος Τσομώκος και επικράτησε μεγάλη αναστάτωση. Στο τέλος η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε ερώτηση στη διοίκηση της Intrakat που απάντησε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει κάποια συμφωνία. Και έχει δίκιο! Αν είναι να διαρρέουν οι διαπραγματεύσεις για κάθε συμφωνία πριν από την παρουσίαση της 29ης Οκτωβρίου, δε γίνεται δουλειά! Όταν ετοιμάζεις κύμα εξαγορών όμως, όλο και κάποια θα συμφωνία θα διαρρεύσει!

Το νομοθετικό μπάχαλο απειλεί τις επενδύσεις (και) στα ακίνητα

Για να μείνουμε στην Prodexpo και στην αγορά ακινήτων, σύσσωμα τα στελέχη του real estate εξηγούσαν χθες πως είναι αδιανόητο να δημιουργείται, 12 χρόνια μετά την ψήφιση ενός νόμου, το ζήτημα με τα μπόνους σε ύψος και τετραγωνικά του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ). Το χειρότερο πρόβλημα για την αγορά ακινήτων είναι η θεσμική αβεβαιότητα συμφώνησαν. Ο Γιάννης Δεληκανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Southrock Asset Management που έχει σοβαρά προβλήματα με μεγάλη επένδυση στη Μύκονο, είπε χθες πως υπάρχουν τοπικά συμφέροντα που δεν επιθυμούν τις επενδύσεις, εξελίσσεται ένα μπραν ντε φερ κι ελπίζω η κυβέρνηση να πάρει τις σωστές αποφάσεις» τόνισε ο κ. Δεληκανάκης. Σημείωσε ότι το κανονιστικό πλαίσιο της χώρας είναι στον παγκόσμιο πάτο, λέγοντας ότι το κράτος είναι ανίκανο να βάλει κανόνες. «Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι για κρίσιμες αποφάσεις. Υπάρχει κύμα ξένων επενδυτών κι αν δεν καταφέρουμε να διορθώσουμε τη θέση μας, αυτούς τους επενδυτές δεν θα τους ξαναδούμε».

Δεν αρκούν τα …βαφτίσια!

Όπως έγραψε χθες η στήλη, το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε ένα νέο κύμα κινήτρων για επενδύσεις με την ελπίδα πως θα αντιστραφεί η αρνητική πορεία της φετινής χρονιάς. Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι και πως «όλες οι μεγάλες επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις στις παραμεθόριες περιοχές, αξιολογούνται ως στρατηγικές επενδύσεις προκειμένου να δείξουμε τη σημασία που έχουν για την Πατρίδα μας. Για την ανάπτυξη των επενδύσεων αυτών θα παρέχονται επιπρόσθετα κίνητρα ταχείας αδειοδότησης και χωροθέτησης». Ο Τ. Θεοδωρικάκος έπρεπε να περάσει νωρίτερα από την Prodexpo και να ακούσει όσα είπαν οι επενδυτές και οι σύμβουλοι ακινήτων για τις καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις, ακόμα και στρατηγικών επενδύσεων, για τις νομικές αβεβαιότητες και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα διαπίστωσε πως δεν αρκούν τα βαφτίσια μιας επένδυσης σε στρατηγική, πρέπει να τρέξουν και οι κρατικές υπηρεσίες.

Kέρδη για την Regency Entertainment, αλλά και αναμονή για το ΣτΕ

Ενίσχυση μεγεθών εμφάνισε το 2023 η Regency Entertainment που διαχειρίζεται τα καζίνο της Πάρνηθας και της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αύξησε τον τζίρο κατά 22,31%, σε 89,6 εκατ. ευρώ και εμφάνισε κέρδη προ φόρων 4 εκατ. ευρώ από ζημίες 277 χιλ. ευρώ. Ύστερα από την αναγνώριση αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων συνολικού ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, η Regency εμφάνισε ίδια κεφάλαια 5,8 εκατ. ευρώ. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο project της μετεγκατάστασης του καζίνο από την Πάρνηθα στο Μαρούσι (κτήμα Δηλαβέρη). Προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 36/23-έχει κατατεθεί αίτηση αναίρεσης μεταξύ άλλων από το Δ.Χαλανδρίου και μέλη του δ.σ. του Δήμου Χαλανδρίου- που περιλαμβάνει τους όρους για την μετεγκατάσταση του Μον Παρνές.

Ποια η σχέση μεταξύ κατώτατου μισθού και επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η στήλη το δημόσιο διάλογο ο οποίος έχει ξεκινήσει γύρω από τις αλλαγές στο εργασιακό, με αιχμή το μηχανισμό αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού αλλά και την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μόνο που το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σε σχέση με τις προτεινόμενες αλλαγές στο εργασιακό βάσει μίας κοινοτικής οδηγίας του 2022 δεν δίνει καθόλου συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σε αντίθεση με τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για το μηχανισμό του κατώτατου μισθού. Έγκυρες πηγές της στήλης αναφέρουν πως συγκεκριμένες αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αναμένονται γύρω στα μέσα του 2025, δηλαδή μετά την επερχόμενη αύξηση στον κατώτατο μισθό. Υπάρχει, όμως, και κάτι που δεν είναι να περιμένει κανείς και αυτό δεν είναι άλλο από το να δει τη σχέση μεταξύ αυξήσεων στον κατώτατο μισθό και πλήθους των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων. Τι δείχνει αυτή η σχέση; Πως από το 2019 μέχρι και φέτος, καθώς αυξανόταν διαδοχικά ο κατώτατος μισθός (με αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης), μειωνόνταν σε γενικές γραμμές οι νέες επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις. Ιδού τα στοιχεία για το α΄ εξήμηνο: 204 νέες συμβάσεις υπεγράφησαν το 2018, 118 συμβάσεις υπεγράφησαν το 2019, 174 νέες συμβάσεις το 2020, 113 το 2021, 101 το 2022, 128 το 2023 και 138 νέες επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις το 2023. Με περιέργεια, περιμένουμε να δούμε τις νέες συλλογικές συμβάσεις στο α΄εξάμηνο του 2025, όταν δηλαδή αυξηθεί πάλι ο κατώτατος μισθός…

Στο “μακρινό” 2018 οι ρίζες της νέας εργασιακής κοινοτικής οδηγίας

Όσον αφορά για την περίφημη κοινοτική οδηγία του 2022 περί “επαρκών μισθών”, πηγές της στήλης αναφέρουν πως οι σχετικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν στο μακρινό 2018. Δηλαδή πριν ξεσπάσουν δύο διαδοχικές βίαιες κρίσεις που έπληξαν την παγκόσμια και ιδίως την ευρωπαϊκή οικονομία. Η πρώτη ήταν, φυσικά, η κρίση που ξέσπασε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, των αιματηρών για κάθε οικονομία του πλανήτη lock down και των πρωτοφανών πακέτων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων (2020 – 2021). Η επόμενη κρίση -με έντονο το ενεργειακό χαρακτηριστικό – ήταν εκείνη που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η οποία επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από την πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή μετά τον Οκτώβριο του 2023. Είναι για αυτό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, που η συγκεκριμένη οδηγία, αν και είναι πολύ γενικόλογη και εύκολα ερμηνεύσιμη από τη μία ή την άλλη κυβέρνηση ανά την ΕΕ, από τη μία ή την άλλη κοινωνική πλευρά, είναι, ας μας επιτραπεί η έκφραση, λίγο “πασέ” που λένε και οι Γάλλοι, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις αλλαγές που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί το κύριο θύμα ειδικά της κρίσης που ξεκίνησε το 2022 και κάθε άλλο παρά δείχνει να τελειώνει. Αλλά ότι η κρίση τρέχει πιο γρήγορα από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών είναι γνωστό.

To άρθρο Τι ενοίκιο πληρώνει στα γραφεία των 1500 τμ ο Κασσελάκης, αποστάσεις Κουμουνδούρου από Καρτερό, 32 γαλάζιους βουλευτές καλεί ο Γεραπετρίτης, η μάχη του Υπερταμείου, ο εξαφανισμένος σύνδεσμος των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, η Intrakat και τα ακίνητα της Prodea, το νομοθετικό μπάχαλο και οι επενδύσεις και τα κέρδη της Regency δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button