Πολιτική

Παιχνίδι κυριαρχίας με το «καλημέρα σας» από Δούκα στο ΠΑΣΟΚ – Επίσημη πρώτη του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου

Παιχνίδι κυριαρχίας με το «καλημέρα σας» από Δούκα στο ΠΑΣΟΚ - Επίσημη πρώτη του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου

Την πρώτη του συνεδρίαση με την σύνθεση που ανακοινώθηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη πραγματοποιεί σήμερα (22.10.2024) το απόγευμα (16.00) το Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ.

Το εννεαμελές όργανο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με το που ανακοινώθηκε προκάλεσε την αντίδραση του Χάρη Δούκα, θα έχει μεν στην πρώτη του συνεδρίαση σε πανηγυρικό τόνο – στον απόηχο και της δημοσκόπησης της Alco που δείχνει άνοδο του ΠΑΣΟΚ αλλά και την εδραίωσή του στην δεύτερη θέση – ωστόσο η ενόχληση που έσπευσε να εκφράσει ο δήμαρχος Αθηναίων φανερώνει και μια τάση του να δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι ο αντίπαλος πόλος του Νίκου Ανδρουλάκη μέσα στο ίδιο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι κύκλοι του Χάρη Δούκα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, αντέδρασαν όχι μόνο γιατί στο εννεαμελές όργανο δεν συμπεριλήφθηκαν ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και στην τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου στην θέση της υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Η διατύπωση των «κύκλων» του Χάρη Δούκα ήταν αιχμηρή: «Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση», τόνιζαν αφήνοντας και πάλι αιχμές ότι η κίνηση είναι δεξιόστροφη λόγω της τοποθέτησης Διαμαντοπούλου στο τιμόνι του πολιτικού σχεδιασμού.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν απάντησε στα παραπάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει σιωπηλή αν προκληθεί ξανά, έλεγαν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη και πρόσθεταν ότι σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να αναλωθούν σε εσωκομματικές τριβές που μπορεί να οδηγήσουν σε έναν αχρείαστο κύκλο εσωστρέφειας.

Η ανθρωπογεωγραφία του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου

Ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Θανάσης Γλαβίνας, η Μυρτώ Σαμαρά, η Κατερίνα Σολωμού και ο Γιάννης Βαρδακαστάνης αποτελούν τα μέλη του εννεαμελούς Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου.

Κάποιοι θεωρούν ότι η ενόχληση Δούκα για την απουσία Κατρίνη και Γιαννακοπούλου θεωρείται πρόφαση για να ρίξει κυρίως τα βέλη του στην επιλογή Διαμαντοπούλου σε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό πόστο, το οποίο θα καθορίζει και την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Όμως, άλλοι λένε ότι το εννεαμελές όργανο εμπεριέχει και την τάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να το ελέγχει τρόπον τινά, καθώς επέλεξε στελέχη που βρίσκονται κοντά του όπως την υποψήφια στην Αχαΐα Μαρία Σολωμού και την υποψήφια ευρωβουλευτή Μυρτώ Σαμαρά.

Επίσης, πρόσωπα που συντάχθηκαν με τον ίδιο όπως ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Βαρδακαστάνης και η Μιλένα Αποστολάκη. Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες και η πλευρά του Μιχάλη Κατρίνη εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την απουσία του από το «Πολιτικό Κέντρο».

Όπως όμως λέει και ο σοφός λαός: «Ο καιρός θα δείξει».

To άρθρο Παιχνίδι κυριαρχίας με το «καλημέρα σας» από Δούκα στο ΠΑΣΟΚ – Επίσημη πρώτη του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button