Τοπικά

Αναφορά Κοντοτόλη για τα υδροηλεκτρικά έργα στον Ασπροπόταμο

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την κοινή απόφαση της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας της Αθαμανίας (Φ.Α.Τ.Α) και του Συνδέσμου Των Εν Αθήναις Τζουρτζιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος», ως προς το φλέγον ζήτημα της περιοχής, την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών.

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργεια, κατέθεσε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, προκειμένου να απαντήσει στη Βουλή εάν σκοπεύει να σταματήσει την διαδικασία κατασκευής υδροηλεκτρικών σταθμών, στην Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια), αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου.

Ειδικότερα οι πολιτιστικοί σύλλογοι ομόφωνα αποφάσισαν την εναντίωσή τους σε κάθε παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον του χωριού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου. Οι φυσικοί πόροι δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας. Είναι εμπαιγμός οποιαδήποτε επενδυτικά κερδοσκοπικά σχέδια, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί, εάν έχουν, πριν πολλά χρόνια, να μη λαμβάνουν υπόψιν την κλιματική κρίση, αλλά και τις μεγάλες καταστροφές της περιοχής εξαιτίας των κακοκαιριών «Ιανός & Daniel». Επιπλέον όπως αναφέρουν, θεωρούν χρέος τους την προστασία ενός μοναδικού, σε φυσικό πλούτο, τοπίου, αλλά και την αναλλοίωτη παράδοσή του στις επόμενες γενιές.

Related Articles

Back to top button