Κόσμος

Νέα ισραηλινά χτυπήματα στη Βηρυτό τις επόμενες ώρες – Εκκενώνονται κτίρια στο νότιο τομέα

Νέα ισραηλινά χτυπήματα στη Βηρυτό τις επόμενες ώρες – Εκκενώνονται κτίρια στο νότιο τομέα

Με μια νέα προειδοποίηση για επικείμενα χτυπήματα, ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε εκκένωση κτιρίων στο νότιο τομέα της Βηρυτού, το βράδυ της Τρίτης (22/10/24).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ, τα νέα χτυπήματα στη Βηρυτό θα γίνουν τις επόμενες ώρες στο νότιο τομέα της Βηρυτού και σε συγκεκριμένα «κομμάτια» τα οποία περιλαμβάνει σε χάρτες που συνοδεύουν την ανακοίνωση.

Οι συγκεκριμένες περιοχές σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι κοντά σε εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την Χεζμπολάχ.

«Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως αυτά τα κτίρια και τα παρακείμενα σε αυτά και να μείνετε μακριά από αυτά για απόσταση όχι μικρότερη των 500 μέτρων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε δύο ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε απόψε (22/10/24) πως τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα, ένα στο νότιο και ένα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία βομβαρδίζεται ανελέητα από το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στην περιοχή Έρμελ (κοντά στα σύνορα με τη Συρία), ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 21 τραυματίστηκαν στη Ναμπατίγια (νότια).

To άρθρο Νέα ισραηλινά χτυπήματα στη Βηρυτό τις επόμενες ώρες – Εκκενώνονται κτίρια στο νότιο τομέα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button