Κόσμος

Δυτική Όχθη: 11χρονος πέταξε πέτρα και έπεσε νεκρός από κατοχικές σφαίρες

Ένα Παλαιστίνιο παιδί σκοτώθηκε από ισραηλινές δυνάμεις στην πόλη της Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική Όχθη, δήλωσαν την Τρίτη παλαιστινιακές πηγές.

Σε μια δήλωση Τύπου, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας με έδρα τη Ραμάλα ανέφερε ότι ο 11χρονος Αμντουλάχ Χαγουάς υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που υπέστη σε συμβάν στη Ναμπλούς.

Τοπικές παλαιστινιακές πηγές δήλωσαν στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν στην παλιά πόλη με ένα πολιτικό αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις συνέλαβαν έναν νεαρό άνδρα μέσα στο σπίτι του και ο ισραηλινός στρατός έστειλε αργότερα στρατιωτικές ενισχύσεις στην πόλη.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμη σχολιάσει το περιστατικό.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων νεκρών από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε σε 42.718, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υγειονομικές αρχές που εδρεύουν στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, η Δυτική Όχθη υπήρξε επίσης μάρτυρας κλιμάκωσης από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 760 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά και βομβαρδισμούς, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Related Articles

Back to top button