Κόσμος

Πεντάγωνο: Βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται στη Ρωσία

Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί έχουν φτάσει στη Ρωσία, ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει ποια είναι τα σχέδιά τους στη χώρα.

Το Πεντάγωνο δίσταζε τις προηγούμενες μέρες να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς Κιέβου και Σεούλ πως χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στη Ρωσία, καθώς μάλιστα το Κίεβο ισχυρίζεται πως οι βορειοκορεατικές δυνάμεις πρόκειται να διατεθούν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Η Πιονγκγιάνγκ σχολίασε χθες, Τρίτη, -όχι και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο- τους ισχυρισμούς του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πως έχει αποστείλει στη Ρωσία 10.000 στρατιωτικούς προκειμένου να πολεμήσουν ενάντια στο Κίεβο. Οι ισχυρισμοί Ζελένσκι έχουν διατυπωθεί και από τη Σεούλ. Την εκτίμηση πως πιθανότατα η Βόρεια Κορέα έχει αποφασίσει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία διακινδύνευσε να διατυπώσει και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θέλουν Βορειοκορεάτες στρατιώτες να εικονίζονται σε ρωσικά στρατόπεδα.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό και τη διεθνή ασφάλεια τη Δευτέρα, ένας εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας απέρριψε τους ισχυρισμούς. «Όσον αφορά τη λεγόμενη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, η αντιπροσωπεία μου δεν αισθάνεται καμία ανάγκη να σχολιάσει αβάσιμες και στερεότυπες φήμες που στοχεύουν να σπιλώσουν την εικόνα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και να υπονομεύσουν τις νόμιμες φιλικές και συνεργατικές σχέσεις μεταξύ κυρίαρχων κρατών», είπε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο δια στόματος του Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε χθες τις «αντιφατικές πληροφορίες» για το θέμα, αναφερόμενο τότε και στους μέχρι πρότινος δισταγμούς του Πενταγώνου να υιοθετήσει τις ουκρανικές και νοτιοκορεατικές εικασίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ωστόσο πως η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ «αναπτύσσουν σχέσεις σε όλους τους τομείς».

Διαβάστε ακόμα:

Related Articles

Back to top button