Κόσμος

Ρωσία: «Δεν πρόκειται να συζητήσουμε την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο NATO – Υπήρξε νοθεία στις εκλογές της Μολδαβίας»

Ρωσία: «Δεν πρόκειται να συζητήσουμε την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο NATO – Υπήρξε νοθεία στις εκλογές της Μολδαβίας»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών μίλησε σήμερα (23.10.2024) για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, την κυβερνοεπίθεση με στόχο την Ρωσία αλλά και για τις εκλογές στην Μολδαβία.

Αρχικά, η Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η Ρωσία δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο σε μελλοντικές επαφές των δύο πλευρών.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει την προμήθεια όπλων στο Κίεβο, λέγοντας ότι μια διακοπή θα τερμάτιζε τον πόλεμο.

REUTERS/Shamil Zhumatov

Επίσης, η Ζαχάροβα απέρριψε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Μολδαβίας για ρωσική ανάμειξη στην ψηφοφορία και δήλωσε ότι ήταν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση που είχαν αναμειχθεί σε αυτήν, ενώ τους ίδιους ισχυρισμούς έκανε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κυβερνοεπίθεση στη Μόσχα

Ακόμα, η Μαρία Ζαχάροβα αποκάλυψε ότι σήμερα (23.10.2024) το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε στόχος μιας σοβαρής επίθεσης στον κυβερνοχώρο, που συνέπεσε με τη μεγάλη σύνοδο κορυφής των BRICS που πραγματοποιείται στο Καζάν της Ρωσίας.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί νωρίτερα σήμερα για μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατανεμημένης άρνησης υπηρεσιών (DDoS).

«Μια μαζική κυβερνοεπίθεση από το εξωτερικό άρχισε το πρωί στην υποδομή του επίσημου ιστότοπου, στην πύλη του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών» δήλωσε η Ζαχάροβα. Η ίδια τόνισε ότι το υπουργείο έχει δεχθεί συστηματικά τέτοιες επιθέσεις, αλλά η σημερινή επίθεση ήταν «πρωτοφανούς κλίμακας».

 

To άρθρο Ρωσία: «Δεν πρόκειται να συζητήσουμε την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο NATO – Υπήρξε νοθεία στις εκλογές της Μολδαβίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button