Κόσμος

Ο Μπιλ Γκέιτς έδωσε στην εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις 50 εκατ. δολάρια

Η ισχνή διαφορά μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη ανάμεσα στην Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάζουν κάποιους δισεκατομμυριούχους να ανοίξουν πορτοφόλια προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Μετά τον πλουσιότερο δισεκατομμυριούχο του πλανήτη, Ίλον Μασκ, που έστησε λοταρία περίπου δύο βδομάδες πριν τις εκλογές μοιράζοντας καθημερινά ένα εκατομμύριο δολάρια σε όσους υπογράφουν την αίτηση της επιτροπής πολιτικής δράσης του, America PAC, για να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, σήμερα «ξεσπάθωσε» και ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο Γκέιτς ανακοίνωσε πως δώρισε περίπου 50.000.000 δολάρια στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Future Forward» που στηρίζει την προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις εκφράζοντας σε ιδιωτικές συζητήσεις την «ανησυχία» του για το πώς θα ήταν οι ΗΠΑ με μία επανεκλογή  του Ντόναλντ Τραμπ.

Μολονότι ο Γκέιτς διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του πως μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε υποψήφιο, και μολονότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την Κάμαλα Χάρις, εμφανίστηκε «σημαντικά ανήσυχος» για το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ εάν επανεκλεγεί Πρόεδρος να κάνει σημαντικές περικοπές σε προγράμματα δημόσιας υγείας και σε θέματα στήριξης του οικογενειακού  προϋπολογισμού.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times με τον τίτλο Bill Gates Privately Says He Has Backed Harris With $50 Million Donation αναφέρεται επίσης πως η δωρεά του Μπιλ Γκέιτς πήγε στη συγκεκριμένη οργάνωση επειδή δεν συνηθίζει να αποκαλύπτει τους δωρητές της. Το γεγονός ωστόσο πως η κίνηση αυτή έγινε γνωστή δημόσια, μάλλον έχει διάφορους «αποδέκτες» και πολλαπλές αναγνώσεις…

Related Articles

Back to top button