Κόσμος

Οργή Τραμπ κατά Βρετανών Εργατικών και πράσινων ΑΠΕ στη Γερμανία

Φωτιές άναψε στο προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η απόφαση εθελοντών από το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας να μεταβούν στις ΗΠΑ για να ενισχύσουν την εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Η εμφάνιση των οργανωμένων εθελοντών του βρετανικού Εργατικού Κόμματος στο επιτελείο της Κάμαλα Χάρις έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να καταγγείλει «προφανείς παράνομες ξένες εθνικές συνεισφορές» στην ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή στην Ουάσιγκτον.

Προηγουμένως το επιτελείο συνεργατών του είχε καταγγείλει σαν ανάμιξη των Βρετανών Εργατικών στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη στις ΗΠΑ και σχετική ανάρτηση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (LinkedIn) που είχε κάνει η αρμόδια του κυβερνώντος κόμματος των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο για κομματικές δραστηριότητες, Σοφία Πατέλ.

Η Πατέλ αναγκάστηκε να διαγράψει την ανάρτηση αυτή μετά το σάλο του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ που αναφέρθηκε στην κίνηση αυτή σε σχετική επιστολή προς την  Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή με την ακόλουθη φράση: «Αυτοί που ψάχνουν για ξένη ανάμειξη στις εκλογές μας δεν χρειάζεται να κοιτάξουν πέρα από την ανάρτηση στο LinkedIn».

Βλέποντας τις σφοδρές αντιδράσεις του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, από τη Σαμόα όπου βρέθηκε σήμερα προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους και να εμφανίσει τους Βρετανούς εθελοντές στο επιτελείο της Κάμαλα Χάρις σαν κάτι το «συνηθισμένο» λέγοντας πως εθελοντές του κόμματος έχουν πάει «σχεδόν σε όλες» τις αμερικανικές εκλογές.

Ωστόσο ο θυμός του Ντόναλντ Τραμπ δεν εξαντλήθηκε στην περίπτωση της Βρετανίας.

Το βράδυ της Τρίτης σε προεκλογική εκδήλωση στη Φλόριντα ο Τραμπ έριξε χολή και κατά της Γερμανίας και της «πράσινης» ενεργειακής πολιτικής που ενθαρρύνει την παραγωγή ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Κατηγόρησε έτσι την κυβέρνηση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς πως έχει γεμίσει τη Γερμανία «με ανεμογεννήτριες». Προειδοποίησε επίσης το Βερολίνο πως εάν συνεχίσει σε αυτό το δρόμο τότε θα χρεοκοπήσει.

Εκτίμησε επίσης πως η εμμονή στις «πράσινες» πηγές Ενέργειας αντί της πυρηνικής ήταν από τους λόγους που έκαναν την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μετά από 16 χρόνια, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω…

Συνεχίζοντας σε αυτό το μοτίβο, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα τονίζοντας πως πολεμούν την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο αμερικανικό υπέδαφος, ενώ «η Γερμανία το ξεπέρασε αφού σχεδόν καταστράφηκε».

Related Articles

Back to top button