Κόσμος

Η Τουρκία πλήττει θέσεις του PKK σε Συρία και Ιράκ μετά την επίθεση στην Άγκυρα

Στόχους που σχετίζονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, έπληξε η τουρκική αεροπορία αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, ως αντίποινα για την θανατηφόρα επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAŞ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, 32 στόχοι καταστράφηκαν στη βραδινή επίθεση και οι αεροπορικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα μέχρι να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι μέλη του PKK είναι «πιθανότατα» υπεύθυνα για επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ), κατά την οποία πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Anadolu.

Καταδίκη της επίθεσης από ΟΗΕ και ΗΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες έκανε γραπτή δήλωση έντονης καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους.

Ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ο Γκουτέρες τόνισε πως «Ο ΟΗΕ είναι αλληλέγγυος με τον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση», ενώ γραπτή δήλωση για το ζήτημα έκανε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε: «Ως ΗΠΑ, στεκόμαστε στο πλευρό της συμμάχου μας Τουρκίας και καταδικάζουμε έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση. Οι προσευχές μου είναι με τα θύματα της επίθεσης και τις οικογένειές τους»

Δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση έκανε ο σύμβουλος Επικοινωνίας Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, στην καθημερινή του ενημέρωση Τύπου. «Οι καρδιές μας είναι με τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα της Τουρκίας. Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι ερευνούν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Δεν γνωρίζουμε ακόμη το κίνητρο της επίθεσης ή ποιος ακριβώς ήταν πίσω από αυτό, αλλά καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την πράξη βίας». τόνισε.

Related Articles

Back to top button