Υγεία

Σε υγειονομικές βόμβες έχουν μετατραπεί τα πάρκα στο κέντρο της Ρόδου – Δεκάδες μετανάστες μένουν στον δρόμο

Σε υγειονομικές βόμβες έχουν μετατραπεί τα πάρκα στο κέντρο της Ρόδου -  Δεκάδες μετανάστες μένουν στον δρόμο

Από δεκάδες μετανάστες έχουν κατακλυστεί πολλοί υπαίθριοι χώροι στο κέντρο της Ρόδου με τις συνθήκες υγιεινής να είναι ανύπαρκτες.

Οι μετανάστες στη Ρόδο έχουν βρει καταφύγιο στο πάρκο δίπλα στο ταχυδρομείο και στο πάρκο του Θέρμαι, ενώ έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας. Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στα πάρκα, όπου κατασκηνώνουν οι μετανάστες.

Οι μετανάστες ζουν στον δρόμο, δεν έχει βρεθεί λύση για την εγκατάστασή με αποτέλεσμα να προκύπτει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η δημοτική αρχή προβαίνει καθημερινά στο πλύσιμο των πάρκων, σύμφωνα δηλώσεις εκπροσώπων του δήμου, όπως αναφέρει το σάιτ dimokratiki.gr.

Και καθώς η λύση της συγκέντρωσης των ταυτοποιημένων μεταναστών στον ακατάλληλο χώρο της Ακαντιάς, όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει σε φιάσκο, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Τουλάχιστον θα πρέπει να συγκεντρώνονται τα σκουπίδια καθώς σύντομα θα έρθουν και τα τρωκτικά (αν δεν έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους). Ίσως να ήταν σκόπιμο οι χημικές τουαλέτες που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή να τοποθετηθούν στο κέντρο της πόλης αντί στη δομή της Ακαντιάς η οποία, μπορεί να μη λειτουργήσει ποτέ.

Και ενώ η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η δημοτική αρχή περιορίζεται στο να ρίχνει το μπαλάκι στα υπουργεία, κατηγορώντας τα για ασυνεννοησία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου προχθές, τα υπουργεία ανταλλάσσουν μεταξύ τους email καθώς κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη της φύλαξης του χώρου στην Ακαντιά.

Στο μεταξύ οι ροές συνεχίζονται και τα πάρκα στο κέντρο της πόλης ασφυκτιούν. Οι μεταγωγές των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης γίνονται με το …σταγονόμετρο και όσο περισσότερα άτομα συγκεντρώνονται στους υπαίθριους χώρους, τόσο πιο έντονες διαστάσεις λαμβάνει το υγειονομικό πρόβλημα.

Φωτογραφίες: dimokratiki.gr

To άρθρο Σε υγειονομικές βόμβες έχουν μετατραπεί τα πάρκα στο κέντρο της Ρόδου – Δεκάδες μετανάστες μένουν στον δρόμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button