Κόσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στη Γάζα-Παιδιά και μωρά μεταξύ των νεκρών

Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι κι ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, το Al Jazeera.

Το σχολείο φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένες οικογένειες όταν χτυπήθηκε, αναφέρεται.

Όσοι τραυματίστηκαν από την επίθεση, που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής περίπου το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν στα κοντινά νοσοκομεία, αλ-Άουντα και Αλ-Άκσα.

Μερικοί από τους τραυματίες από την επίθεση είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι νεκροί θεωρείται πολύ πιθανό να αυξηθούν δεδομένης και των ελλείψεων μέσων περίθαλψης στα νοσοκομεία της Γάζας.

Περισσότεροι από ένας πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν για το χτύπημα στο σημείο, κοντά στην τοπική αγορά.

Τα σχολεία στο Νουσεϊράτ είναι γεμάτα και κατακλύζονται από χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους από άλλες περιοχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν σχολείο που φιλοξενεί χιλιάδες εκτοπισμένες οικογένειες. Αυτοσχέδιοι καταυλισμοί και καταφύγια έχουν επίσης χτυπηθεί επανειλημμένα.

Το Al Jazeera επικαλούμενο δημοσιογράφους στο σημείο αναφέρει πως μεταξύ των νεκρών είναι ένας επτάχρονος ονόματι Χαμάντ, ο οκτάχρονος Μαχμούντ, ο εννιάχρονος Μοατασέμ, ο 5χρονος Μαλάκ, ένα μωρό 11 μηνών ονόματι Μαχμούντ και τουλάχιστον δύο γυναίκες.

Related Articles

Back to top button