Υγεία

Άλλαξε πίστα ο Ανδρουλάκης με πουσάρισμα Μητσοτάκη, τι έγινε στον ΣΕΒ, η Novartis θολώνει το κεντροαριστερό όνειρο του Τσίπρα, πως στρατολογεί υποψήφιους η Λατινοπούλου, η απαξίωση του μετρό, ο Τσίο και ο σύμβουλος του Υπερταμείου, η δυσαρέσκεια ΕΒΙΚΕΝ και οι αναγκαίες επενδύσεις και οι ξεχασμένες πρότυπες προτάσεις

Άλλαξε πίστα ο Ανδρουλάκης με πουσάρισμα Μητσοτάκη, τι έγινε στον ΣΕΒ, η Novartis θολώνει το κεντροαριστερό όνειρο του Τσίπρα, πως στρατολογεί υποψήφιους η Λατινοπούλου, η απαξίωση του μετρό, ο Τσίο και ο σύμβουλος του Υπερταμείου, η δυσαρέσκεια ΕΒΙΚΕΝ και οι αναγκαίες επενδύσεις και οι ξεχασμένες πρότυπες προτάσεις

Άλλαξε πίστα!

Μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης και με δεδομένη την περιδίνηση της διάλυσης στην οποίαν βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται πλέον ατύπως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνον γιατί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σταθεροποιούνται σε υψηλότερα διψήφια, στις δημοσκοπήσεις. Από τις πρώτες κινήσεις που έκανε με στόχο την αμφίπλευρη διεύρυνση, συγκρότησε το Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο στο οποίο συμμετέχουν όλες οι τάσεις του ΠΑΣΟΚ. Έτσι έδειξε ότι έχει τη διάθεση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να ανοίξει το κόμμα και να αρχίσει να χτίζει την κυβερνησιμότητα την οποία στα πρώτα δυόμισι χρόνια της αρχηγίας του δεν την απέκτησε και γι αυτό κινήθηκε σε χαμηλές πτήσεις.

Πουσάρισμα Κυριάκου

Το μεγαλύτερο δώρο όμως του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αποχώρησε και στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν τον αναγνωρίζει ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι δεν γνωρίζει ποιανού αρχηγός είναι ακριβώς, του Κασσελάκη, του Γκλέτσου, του Φάμελλου κλπ. Επέστρεψε στα κυβερνητικά έδρανα όταν πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι αναγνωρίζει αυτόν πλέον ως τον κύριο αντίπαλό του και το δίλημμα στις επόμενες εκλογές θα είναι Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης.

Πήρε πόντους

Η κίνηση αυτή του Μητσοτάκη αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ίσως εξελιχθεί και σε παγίδα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά του έδωσε πολιτικούς πόντους στο restart που επιχειρεί. Εάν θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει και να τους πολλαπλασιάσει θα φανεί στις αρχές του νέου χρόνου όταν το νέο λειτουργικό σχήμα του ΠΑΣΟΚ δείξει τα πρώτα απτά αποτελέσματα και αρχίζει να πείθει ότι δεν είναι ένα κόμμα  διαμαρτυρίας αλλά θεσμικό, με «όχι» και «ναι» τεκμηριωμένα εντός και εκτός Βουλής.

Άλλη εικόνα στον ΣΕΒ!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε μία διαφορετική υποδοχή στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ το βράδυ της Πέμπτης. Για πρώτη φορά τον πλησίασαν τόσοι πολλοί για να τον χαιρετήσουν ή για να τους συστηθούν. Ευδιάθετος ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ένα διαφορετικό πιο κοινωνικό πρόσωπο όπως σχολίασαν προσκεκλημένοι στο newsIT. Στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ το ΠΑΣΟΚ είχε θεσμική εκπροσώπηση και από τους υπεύθυνους του τομέα της Οικονομίας, ή αλλοιώς το σκιώδες οικονομικό επιτελείο, τον Πάρι Κουκουλόπουλο, την Μιλένα Αποστολάκη που αναβαθμίστηκε και έχει δώσει έναν άλλον αέρα και την Ελένη Βατσινά. Ο Παύλος Γερουλάνος απουσίαζε λόγω της επέμβασης που έκανε στις φωνητικές του χορδές.

Απών ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών από τον ΣΕΒ. Ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκος παππάς δεν ήταν εκεί. Το παρών έδωσαν ο Πέτρος Παππάς και ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος ήταν και ο μόνος από τους υποστηρικτές του Κασσελάκη – αν και γενικώς απέχει – που παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα για την οικονομία, την περασμένη Τρίτη, στην οποίαν μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Άνοιξε το δρόμο ο Φλωρίδης

Με τις αλλαγές Φλωρίδη στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την τροποποίηση στο καθεστώς της προστασίας μαρτύρων (προσθήκη της παραγράφου 7), άνοιξε ο δρόμος για να βγουν οι κουκούλες από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στις καταθέσεις των οποίων βασίστηκε η δικαιοσύνη για να κρεμαστούν στα μανταλάκια επί δυόμιση χρόνια 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχε στοχοποιήσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Επισήμανε την κυβερνητική πρωτοβουλία που ήταν επιθυμία του Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Βγαίνουν κουκούλες…

Η ρύθμιση δίνει στον αρμόδιο εισαγγελέα τη δυνατότητα «να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους (των μέτρων προστασίας μαρτύρων), όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους». Οι υποθέσεις και των 10 πολιτικών αρχειοθετήθηκαν και η oικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου.αποφάσισε να βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενος μάρτυρες των οποίων οι καταθέσεις αποδείχθηκαν  ψευδείς.

Αποκαλύφθηκαν

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους δύο προστατευόμενος μάρτυρες που αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους και επίσημα γιατί ανεπίσημα όλοι τους γνωρίζαμε. Με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και ως «Αικατερίνη Κελέση» εμφανιζόταν η Μαρία Μαραγγέλη. Η εισαγγελία μπορεί να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα αλλά η νομική υποστήριξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα που μαζί κινήθηκαν νομικά, αναμένεται να προχωρήσει σε αίτηση επιτάχυνσης της διαδικασίας την οποία είναι πολύ πιθανό να συνυπογράψουν ο Άδωνις  Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι άλλοι.

Θα φτάσουν στον Παπαγγελόπουλο;

Το θέμα, πέρα από την δικαστική του εξέλιξη η οποία θα συνοδευτεί από μπαράζ μηνύσεων και αγωγών κατά των δύο ψευδομαρτύρων, είναι κυρίως πολιτικό. Ο Σαμαράς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να αποκαλύψει τους ηθικούς αυτουργούς γιατί θεωρεί ότι οι δυο μάρτυρες δεν πήγαν από μόνοι τους να καταθέσουν τα τερατώδη ψέματα όπως τα αποκαλεί ανάμεσα στα οποία ήταν και για κάποιες τροχήλατές βαλίτσες οι οποίες πήγαιναν στο Μαξίμου από τα μπροστινά σκαλοπάτια όταν ήταν πρωθυπουργός. Πόσο γελοίο! Το ερώτημα που επαναλαμβάνεται από χθες μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ είναι εάν η υπόθεση αγγίξει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Novartis  ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το θέμα είναι αν η ψευδομάρτυρες μιλήσουν ή όχι.

Έλα και θα βγεις!

Η πρόεδρος της Φωνής της Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου κατάφερε να μπει στη ευρωβουλή, στην ουσία χωρίς να έχει κανένα γνωστό στέλεχος, με την προσωπική της παρουσία και μόνο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δυναμική στο κόμμα της ενώ συνεχίζει το ίδιο πολιτικό μοτίβο – κανένα στέλεχος της εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω – και όπως φαίνεται έχει πολλές πιθανότητες να μπει και στην εθνική Βουλή στις επόμενες εκλογές. Επειδή όμως χρειάζεται και βουλευτές ένα κόμμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ.Λατινοπούλου άρχισε να προσεγγίζει διάφορα πρόσωπα και να τους προτείνει να κατεβούν με τα ψηφοδέλτια της. Μία φράση που χρησιμοποιεί είναι «έλα και θα βγεις». Δεν έχει άδικο. Το είδαμε και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που οι ψηφοφόροι ψήφισαν βασικά το κόμμα αλλά έστειλαν στην ευρωβουλή την 76χρονη κτηνοτρόφο από τον Έβρο Γαλάτω Αλεξανδράκη που ακόμη και ο πρόεδρος την γνώρισε μετά.

Φλερτ!

Με τα νέα κόμματα εκλέγονται και πρόσωπα που είναι άγνωστα γιατί η ψήφος πάει στον δημοφιλή αρχηγό. Κι αν οι υποψήφιοι είναι γνωστοί, βουλευτές από άλλα κόμματα, οι οποίοι θεωρούν ότι στις επόμενες εκλογές είναι χαμένοι από χέρι ή είναι δυσαρεστημένοι γενικώς, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν με μικρό κόμμα στο οποίο χρειάζονται λιγότερες ψήφους. Κάποιοι της ΝΔ μαθαίνω ότι άρχισαν να φλερτάρουν με τον Βελόπουλο και την Λατινοπούλου αλλά πέφτουν σε τοίχο!

Μείζον πρόβλημα οι ελλείψεις προσωπικού

Από τα πολλά και ενδιαφέροντα που είπε χθες το βράδυ στην ανοικτή εκδήλωση του ΣΕΒ ο πρόεδρος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, η στήλη συγκρατεί ένα θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί αρκετά. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε πως «νέο πρόβλημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζαμε παλαιότερα, είναι το γεγονός ότι οι εταιρείες δεν βρίσκουν τους εργαζομένους που χρειάζονται». Μάλιστα, «διαπιστώνονται ελλείψεις όλων των ειδικοτήτων, ενώ ειδικότερα, υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες εξεύρεσης εργαζομένων με τεχνικές δεξιότητες, μετά την κατάργηση των μέσων τεχνικών σχολών και των ΤΕΙ». Όπως και με τα άλλα, σύνθετα, προβλήματα, θα χρειαστεί προσπάθεια τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα για την επίλυσή του. «Η αγορά εργασίας παρουσιάζει ελλείψεις» παραδέχθηκε στην ομιλία του και ο πρωθυπουργός. Είπε πως ενώ πριν από πέντε χρόνια η κυβέρνηση έδινε τη μάχη με την ανεργία, σήμερα «το βασικό πρόβλημα είναι η στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να βρουν σωστά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απαξίωση του μετρό και η αδιαφορία των υπευθύνων

Οι προσβλητικές χθεσινές εικόνες από τις αποβάθρες του μετρό στο Σύνταγμα και το χάος που δημιουργήθηκε για αρκετά λεπτά, σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 3, δείχνουν και τη δουλειά που πρέπει να κάνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Η κατάσταση στη γραμμή 3 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) πάει από το κακό στο χειρότερο! Τα δρομολόγια έχουν αραιώσει, οι βλάβες σε συρμούς είναι καθημερινό φαινόμενο, ο συνωστισμός στις αποβάθρες προκαλεί αγανάκτηση στους επιβάτες. Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει ορατότητα για το πότε θα ισορροπήσει η κατάσταση. Είναι απίστευτο, αλλά ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών γνωρίζει την απαράδεκτη κατάσταση στη γραμμή 3 δεν έχει μέχρι σήμερα δρομολογήσει τις διαδικασίες για προμήθεια νέων συρμών ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση λόγω και της έκρηξης του τουρισμού στην Αθήνα. Ακόμα και αν προκηρυχθεί σήμερα ένας διαγωνισμός από την Ελληνικό Μετρό θα χρειαστούν δύο χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι να προμηθευτούμε τους νέους συρμούς, και αυτό μόνο αν δεν υπάρξουν προσφυγές από τους διεκδικητές. Το υπουργείο και οι διοικήσεις του Υπερταμείου, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ σφυρίζουν αδιάφορα ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν κάθε ημέρα αγώνα για να φτάσουν μέχρι τη δουλειά ή να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Η προκήρυξη για διεθνή σύμβουλο και ο Chief Investment Officer του Υπερταμείου

Η διοίκηση του Υπερταμείου, εκτός από διάφορα βαρύγδουπα περί εταιρικής διακυβέρνησης στις θυγατρικές που ελέγχει όπως ο ΟΑΣΑ και η ΣΤΑΣΥ, ασχολείται αυτόν τον καιρό με τη δημιουργία του περίφημου Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου και πως θα επιλέξει τον Chief Investment Officer. Ο Τσίο (CIO), που θα έλεγαν και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει μάλλον να κάνει τις μεγάλες επενδύσεις και θα χρειαστεί και σύμβουλο. Ετσι έχει βγει στον αέρα από τα μέσα Οκτωβρίου, με ημερομηνία εκδήλωσης προσφορών την 18η Ιανουαρίου, μια προκήρυξη (μόνο στα Αγγλικά) για τον ειδικό σύμβουλο που θα συμβουλεύει τον CIO στη διαμόρφωση της επενδυτικής στρατηγικής. Η στήλη διάβασε και τις 8 σελίδες της προκήρυξης αλλά δε θα σας απασχολήσει. Απλά υπενθυμίζει τη γνωστή παροιμία σύμφωνα με την οποία «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λ@ς»!

Η δυσαρέσκεια ΕΒΙΚΕΝ και οι αναγκαίες επενδύσεις

Τη δυσαρέσκειά του για σχόλιο της στήλης που αφορούσε τις αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να κάνει η ελληνική βιομηχανία για την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους μετέφερε ο πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ Αντώνης Κοντολέων ο οποίος μας κάνει την τιμή να μας διαβάζει. Η στήλη αναφέρθηκε σε όσα έλεγε προ ημερών ιδιοκτήτης βιομηχανίας σύμφωνα με τα οποία δεν πρέπει να περιμένουμε τις επιδοτήσεις της πολιτείας αλλά να κάνουμε και καμία επένδυση για να περιορίσουμε το κόστος ενέργειας! Φυσικά και το ζήτημα δε λύνεται μόνο με επενδύσεις, φυσικά και υπάρχει πανευρωπαϊκή κινητικότητα από επιχειρηματικούς συνδέσμους γιατί η Ευρώπη πληρώνει πολλαπλάσιες τιμές για την ενέργειας σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές της. Δεν διαφωνεί η στήλη με τον πρόεδρο της ΕΒΙΚΕΝ ούτε για το επείγον του πράγματος, ούτε για την ανάγκη (λελογισμένης) κρατικής παρέμβασης. Του υπενθυμίζει, όμως, και εκείνες τις ωραίες εποχές που η κρατική ΔΕΗ πωλούσε με ζημιά ηλεκτρικό ρεύμα στην ελληνική βιομηχανία και έβαζαν πλάτη οι πολίτες ώστε να στηριχθούν οι παραγωγικές μονάδες της χώρας. Δεν είναι δίκαιο να ζητάμε πάλι από τους πολίτες, μέσω κρατικών επιδοτήσεων, να βάλουν πλάτη μόνοι τους!

Οι ξεχασμένες Πρότυπες Προτάσεις και τα ακριβά ακίνητα του Ελληνικού

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί άλλη μια σημαντική ξένη επένδυση για την ανάπτυξη πολυτελών διαμερισμάτων στο Ελληνικό. Η στήλη αναρωτιέται αν οι επενδυτές ή οι αγοραστές κατοικιών στο πρώην αεροδρόμιο έχουν ρωτήσει για το χρόνο που θα χρειάζονται προκειμένου να φτάσουν στο Σύνταγμα όταν ολοκληρωθούν τα έργα. Αν ρωτήσουν, δεν θα χαρούν καθόλου με την απάντηση αφού αναμένεται να συμβαίνει το αδιαχώρητο καθώς στο Ελληνικό προωθούνται τρία (3) εμπορικά κέντρα ή retail parks. Φανταστείτε τις εικόνες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στη γραμμή 2 του μετρό εκείνο τον καιρό.

Γι’ αυτό και έχει δίκιο ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Πέτρος Σουρέτης που είπε στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» πως είναι «παντελώς ανεξήγητη» η στάση της πολιτείας απέναντι στις Πρότυπες Προτάσεις.

Πρόσθεσε πως είναι «ένα εξαιρετικό εργαλείο, που επιταχύνει και τις μελέτες αλλά και επιτρέπει τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, ένα εργαλείο που νομοθετήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕ επί Νέας Δημοκρατίας και το οποίο παραμένει ανενεργό μαζί με τις προτάσεις που ήδη κατέθεσαν οι κατασκευαστικοί όμιλοι και αφορούν κυρίως στη διασύνδεση του Ελληνικού με τον αστικό ιστό και στα έργα αποσυμφόρησης του λεκανοπεδίου Αττικής, εδώ και σχεδόν δυο χρόνια» κατέληξε. Μια κοινοπραξία των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΑΒΑΞ έχει καταθέσει Πρότυπη Πρόταση για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού μεταξύ των οποίων και σήραγγα Ηλιουπόλεως που θα αποσυμφορήσει τον Καρέα. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει καταθέσει πρότυπη πρόταση για τον άξονα Ελευσίνα – Οινόφυτα που θα βγάλει από τον Κηφισσό τα φορτηγά. Θα περιμένουν αρκετά όπως φαίνεται.

Το ΤΕΚΑ, οι καταθέσεις στην ΤτΕ και ο πληθωρισμός

Μια “κρυφή” τρύπα στον προϋπολογισμό του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και εμμέσως στον προϋπολογισμό του κράτους φαίνεται πως έχει δημιουργήσει καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην επένδυση των αποθεματικών του (ΤΕΚΑ) σε χρηματοοικονομικούς τίτλους και συγκεκριμένα σε ομόλογα και μετοχές. Το “προκαθορισμένο (default) επενδυτικό προϊόν” έπρεπε να είχε υπάρξει εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη πάγωσε όταν έγινε αντιληπτό στην κυβέρνηση πως το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο. Αλλά ακόμα και από τότε που έγινε αυτό αντιληπτό έχουν περάσει πολλοί μήνες. Η στήλη πληροφορείται πως η σχετική ρύθμιση που θα δίνει τη σχετική επενδυτική δυνατότητα μπορεί να περάσει μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους. Έτσι οι σχετικές επενδύσεις θα πρέπει να αναμένονται από τις αρχές του 2025. Έως τώρα, οι ατομικοί ασφαλιστικοί κουμπαράδες 350.000 ασφαλισμένων είναι αποταμιευμένοι στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η απόδοση αυτής της επένδυσης “τρέχει” ετησίως με 1%. Έτσι η σωρευτική απόδοση του κουμπαρά ενός εργαζομένου που ασφαλίστηκε το 2022 φτάνει το 3%. Από την άλλη μεριά, ο πληθωρισμός σωρευτικά, την περίοδο 2022 – 2024, “έτρεξε” σωρευτικά με 17% – 18%. Μ΄ άλλα λόγια, ο πληθωρισμός κατά την τριετία τοποθέτησης των ατομικών κουμπαράδων του ΤΕΚΑ στην ΤτΕ ήταν υπερπενταπλάσιος από την απόδοση τους, κάτι που μόνο θετικό θα ακούγεται για τους αποταμιευτές – ασφαλισμένους, αλλά και για το κράτος το οποίο -βάσει νόμου – πρέπει να κλείσει μελλοντικά αυτήν την τρύπα, αν δεν καλυφτεί από αυξημένες αποδόσεις μελλοντικών επενδύσεων…

To άρθρο Άλλαξε πίστα ο Ανδρουλάκης με πουσάρισμα Μητσοτάκη, τι έγινε στον ΣΕΒ, η Novartis θολώνει το κεντροαριστερό όνειρο του Τσίπρα, πως στρατολογεί υποψήφιους η Λατινοπούλου, η απαξίωση του μετρό, ο Τσίο και ο σύμβουλος του Υπερταμείου, η δυσαρέσκεια ΕΒΙΚΕΝ και οι αναγκαίες επενδύσεις και οι ξεχασμένες πρότυπες προτάσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button