Θεσσαλία

Φυσικές καταστροφές. Φυσικά…. Εκπαιδευόμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας στο Μουσικό Σχολείο

Πως προετοιμάζομαι για το ενδεχόμενο ενός επικείμενου σεισμού; Πως αντιδρώ κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εκδήλωση του φαινομένου; Ποιο είναι το πλάνο αυτοπροστασίας μου σε περίπτωση πλημμύρας; Η διδαχή του τρόπου αντίδρασης αλλά και των βημάτων πρόληψης μπορεί να μας καταστήσει λιγότερο ευάλωτους και να διαφυλάξει τη ζωή μας από αυτούς τους κινδύνους.

Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης εντάσσεται και η επίσκεψη στο σχολείο μας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου μελών της εθελοντικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας, παρουσιάζοντας στους μαθητές και στις μαθήτριες των λυκειακών τάξεων τη «σεισμοπλημμύρα». Οργανώνοντας τις προτάσεις τους σε μία ενδιαφέρουσα εικονογραφημένη παρουσίαση, επικοινώνησαν με τρόπο παραστατικό τις πληροφορίες τους, κινητοποιώντας γνωστικά και ενθαρρύνοντας τους ακροατές τους ώστε να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα των μέτρων πρόληψης, την αναγκαιότητα ετοιμότητας και φυσικά, τους τρόπους αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αυτή η γνώση, σήμερα, φαντάζει απαραίτητη και πιο επίκαιρη από ποτέ…

Το Μουσικό Σχολείο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας για την ανταπόκριση και για την εξαιρετικά χρήσιμη επιμόρφωση που μας παρείχε.

για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

The post Φυσικές καταστροφές. Φυσικά…. Εκπαιδευόμαστε appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button