Κόσμος

Τουρκία: Τo ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στην Άγκυρα

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε, σήμερα Παρασκευή, την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAŞ, προχθές Τετάρτη στην Άγκυρα, που άφησε πίσω της 5 νεκρούς και 22 τραυματίες.

«Η πράξη αυτοθυσίας, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 15:30 το μεσημέρι, μπροστά από τα γραφεία της TUSAŞ, πραγματοποιήθηκε από μία ανεξάρτητη ομάδα του Τάγματος Αθανάτων», ανέφερε στο Telegram, η κουρδική οργάνωση.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, είχε από χθες δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο δραστών μελών του PKK, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, που συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών.

Με τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα και ειδικά στα αεροδρόμια να παραμένουν αυξημένα, σε επίπεδο «πορτοκαλί» συναγερμού, η τουρκική αεροπορία αργά το βράδυ της Τετάρτης έπληξε 47 θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, από τις οποίες οι κουρδικές δυνάμεις ανέφεραν πως έχασαν τη ζωή τους 12 άμαχοι.

«Στόχος μας είναι μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι επιστροφής του, χθες Πέμπτη, από τη Ρωσία όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των BIRCS, κάνοντας λόγο για «τρομοκράτες που εκμεταλλεύονται την αστάθεια στη Συρία και πασχίζουν να κερδίσουν την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών».

Related Articles

Back to top button