Κόσμος

Ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού ολοκλήρωσε κοινές ασκήσεις με το κινεζικό ναυτικό

Μια ομάδα πλοίων του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού επέστρεψε στο Βλαδιβοστόκ μετά από κοινές ασκήσεις και περιπολίες με το κινεζικό ναυτικό στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, το γραφείο Τύπου του Στόλου.

Τα πληρώματα των μεγάλων πλοίων ανθυποβρυχιακού πολέμου Admiral Panteleyev και Admiral Tributs του Στόλου του Ειρηνικού είχαν αναχωρήσει από τη βάση τους στις 21 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν σε ασκήσεις με τα αντιτορπιλικά Xining και Wuxi, τη φρεγάτα Linyi και το πλοίο εφοδιασμού Taihu του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας.

Στη Θάλασσα του Οχότσκ, η κοινή ναυτική ομάδα πραγματοποίησε στα πλαίσια των ασκήσεων Beibu/Interaction 2024, εκτέλεσαν βολές πυροβολικού και ασκήσεις με τη χρήση όπλων αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Στη συνέχεια τα πλοία πραγματοποίησαν την τέταρτη ρωσο-κινεζική περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού καλύπτοντας το βόρειο και δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Τα πληρώματα εξασκήθηκαν στην αεράμυνα και την ανθυποβρυχιακή άμυνα και διάσωση στη θάλασσα, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Στόλου.

Πάνω από 34 ημέρες από την ανάπτυξή τους σε μακρινά ύδατα, τα πολεμικά πλοία Admiral Panteleyev και Admiral Tributs κάλυψαν περίπου 8.000 ναυτικά μίλια και πραγματοποίησαν περισσότερες από 10 ασκήσεις μάχης, χρησιμοποιώντας πυροβολικό, ανθυποβρυχιακά και όπλα αεράμυνας, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Related Articles

Back to top button