Πολιτική

Λαγκάρντ (EKT): Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο

Λαγκάρντ (EKT): Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού συνεχίζεται, αν και υπογράμμισε τους παραμένοντες κινδύνους από τις μισθολογικές πιέσεις.

«Οι εισερχόμενες πληροφορίες για τον πληθωρισμό δείχνουν ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο», δήλωσε η Λαγκάρντ την Παρασκευή σε δήλωσή της κατά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής στην Ουάσιγκτον. «Οι πρόσφατοι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας αποτελούν κάπως έκπληξη προς τα κάτω και οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν περιοριστικές».

Έχοντας πρόσφατα μειώσει τα επιτόκια για τρίτη φορά φέτος, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ συζητούν αν θα χρειαστεί ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα κατά την επόμενη συνεδρίασή τους τον Δεκέμβριο. Ενώ οι πιο «χαλαροί» υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν εκφράσει ανησυχίες για την προβληματική οικονομία της ευρωζώνης, τα λεγόμενα «γεράκια» έχουν αντιταχθεί στην επίσπευση της νομισματικής χαλάρωσης.

Η Λαγκάρντ πήρε επίσης θέση, λέγοντας την Τρίτη (22.10.2024) στην τηλεόραση του Bloomberg ότι ενώ η κατεύθυνση για το κόστος δανεισμού είναι σαφής, ο ρυθμός των περικοπών δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Τα σχόλιά της την Παρασκευή απηχούν σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που χρησιμοποίησε η ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας.

To άρθρο Λαγκάρντ (EKT): Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button