Κόσμος

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε κατάλυμα δημοσιογραφικών συνεργείων-3 νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στον τόπο διαμονής των δημοσιογραφικών συνεργείων στη Χασμπάγια, στο νότιο Λίβανο, χτυπώντας δημοσιογράφους, εικονολήπτες και τεχνικούς.

Λίγο αργότερα, η Πολιτική Άμυνα του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Χασμπάγια.

Μετά την επίθεση, το Al Mayadeen ανακοίνωσε το θάνατο δύο μελών του προσωπικού του που κάλυπταν τον ισραηλινό πόλεμο στον Λίβανο σε όλο το νότιο μέτωπο: ο κάμεραμαν Γκασάν Νατζάρ και ο τεχνικός εκπομπής Μοχάμαντ Ρεντά.

Το Al Manar TV έχασε τον εικονολήπτη του Γουισάμ Κασέμ που επίσης σκοτώθηκε από στην ισραηλινή επίθεση.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο υπηρεσιακός υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου, Ζιάντ Μακάρι, καταδίκασε την εσκεμμένη επίθεση του Ισραήλ.

Ο Μακάρυ περιέγραψε την επίθεση ως «έγκλημα πολέμου» και «δολοφονία, που πραγματοποιήθηκε μετά από παρακολούθηση, προμελετημένη και εσκεμμένη, καθώς υπήρχαν 18 δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν επτά οργανώσεις μέσων ενημέρωσης».

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενημερωτικού Δικτύου Al Mayadeen, Γκασάν μπεν Ζεντού, θεώρησε την ισραηλινή κατοχή «πλήρως υπεύθυνη για αυτό το έγκλημα πολέμου στο οποίο στόχευσε τα δημοσιογραφικά συνεργεία, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Al Mayadeen».

«Η στόχευση της κατοικίας των δημοσιογράφων από την [ισραηλινή] κατοχή ήταν σκόπιμη και υπάρχουν και άλλοι τραυματίες από άλλα αραβικά κανάλια», είπε.

Ο μπεν Ζεντού είπε ότι το Ισραήλ «βρίσκει ευχαρίστηση στο να σκοτώνει» και στοχεύει τους δημοσιογράφους «που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές του πράξεις».

«Το Al Mayadeen θα συνεχίσει και δεν θα υποχωρήσει ποτέ», υποσχέθηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δικτύου, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση δεν στόχευε αποκλειστικά το Al Mayadeen «καθώς είναι μια επίθεση εναντίον όλων των συνεργείων του Τύπου».

Επιπλέον, το Al Mayadeen εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στο Al Manar TV για το μαρτύριο του συναδέλφου Γουισάμ Κασέμ και προσευχήθηκε ο Θεός να δώσει δύναμη και αντοχή στην οικογένειά του.

Εν τω μεταξύ, η ανταποκρίτρια του Al Mayadeen στο Νότιο Λίβανο, Φατιμά Φτούνι, επιβεβαίωσε ότι η επίθεση είχε στόχο μια κατοικημένη περιοχή όπου δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και τεχνικοί από διάφορα μέσα ενημέρωσης κατέλυαν για αρκετές εβδομάδες.

Η ανταποκρίτρια του Al Mayadeen στο σημείο ανέφερε ότι η η ισραηλινή επίθεση στόχευσε άμεσα πολλά συνεργεία Τύπου.

«Σήμερα μας βλέπετε έτσι, χωρίς κράνη και προστατευτικά γιλέκα, καθώς φαίνεται πως η κατοχή δεν υπολογίζει τέτοιες λεπτομέρειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δύο πύραυλοι από ένα πολεμικό αεροσκάφος στόχεσαν άμεσα συνεργεία του Τύπου», επιβεβαίωσε, παρά τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο φέροντας ευκρινώς την επιγραφή «PRESS».

Διαβάστε ακόμα:

Related Articles

Back to top button