Κόσμος

«Ροζ κοκαΐνη»: Το κοκτέιλ ναρκωτικών με τις έντονες παρενέργειες που έχει κατακλύσει ΗΠΑ και Βρετανία

«Ροζ κοκαΐνη»: Το κοκτέιλ ναρκωτικών με τις έντονες παρενέργειες που έχει κατακλύσει ΗΠΑ και Βρετανία

Η «ροζ κοκαΐνη» κάνει θραύση στις «αγορές» των ΗΠΑ και της Βρετανία ως ναρκωτικό των πάρτι με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο σκεύασμα.

Συγκεκριμένα η «ροζ κοκαΐνη» αποτελεί ένα κοκτέιλ μεθαμφεταμίνης, κεταμίνης και MDMA (το γνωστό έκσταση) και γίνεται ανάρπαστο στις ΗΠΑ και την Βρετανία με την τιμή σε αυτό το ναρκωτικό να φτάνει έως 100 δολάρια το γραμμάριο.

Είναι γνωστή επίσης και με το όνομα tusi και πωλείται σε μορφή σκόνης και ανάλογα την παρασκευή περιέχει τουλάχιστον ένα διεγερτικό και ένα καταθλιπτικό, σύμφωνα με επιδημιολόγους που μίλησαν στους New York Times.

Συνήθως η «ροζ κοκαΐνη» περιέχει κεταμίνη, Έκσταση, μεθαμφεταμίνη, οπιοειδή, αλλά και νόμιμες διεγερτικές ουσίες σαν την καφεΐνη και χρωστικές τροφίμων με γεύση φράουλας που της δίνει τη ροζ απόχρωση και μια γλυκιά μυρωδιά.

Όπως λένε οι επιστήμονες αυτό το μείγμα που μπορεί να κάνει την κοκαΐνη ροζ είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς οι χρήστες δεν ξέρει τι περιέχει και σε ποιες αναλογίες.

Η χρήση της έχει οδηγήσει σε μια σειρά από θανάτους, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως η «ροζ κοκαΐνη» είναι «πολύ επικίνδυνη και απρόβλεπτη» καθώς η σύνθεσή της ποικίλλει.

Το ναρκωτικό έχει εντοπιστεί στη Βρετανία, την Ισπανία καθώς και σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, με τη διανομή να συνδέεται με τους γιους του πρώην αφεντικού του μεξικανικού καρτέλ, Ελ Τσάπο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η τιμή της ροζ κοκαΐνης διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή και κυμαίνεται από 10 έως και 100 δολάρια το γραμμάριο.Η «ροζ κοκαΐνη» προκαλεί συναίσθημα ευφορίας, εγρήγορσης και ενισχυμένης αντίληψης, καθιστώντας την ένα δημοφιλές ναρκωτικό, ωστόσο συνοδεύεται από παραισθήσεις, διέγερση, επιληπτικές κρίσεις και ακόμη και καρδιακή ανακοπή, όμως επειδή το μείγμα μπορεί να ποικίλλει τόσο πολύ, η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει και άλλους κινδύνους.

«Ενώ ο χρήστης θα βιώσει αρχικά ακραία ευφορία, αυξημένη εγρήγορση και ενισχυμένη αισθητηριακή αντίληψη, αυτή η εμπειρία ακολουθείται από ένα εξαιρετικά αρνητικό κοκτέιλ συναισθημάτων όπως παράνοια, επίμονο άγχος και κατάθλιψη», τόνισε μεταξύ άλλων Λι Φερνάντες, επικεφαλής σε κέντρα απεξάρτησης στη Βρετανία.

To άρθρο «Ροζ κοκαΐνη»: Το κοκτέιλ ναρκωτικών με τις έντονες παρενέργειες που έχει κατακλύσει ΗΠΑ και Βρετανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button