Υγεία

ΗΠΑ: Σε υψηλό 6 μηνών έφτασε τον Οκτώβριο το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών

ΗΠΑ: Σε υψηλό 6 μηνών έφτασε τον Οκτώβριο το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών

Το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο σε υψηλό έξι μηνών, καθώς τα νοικοκυριά έγιναν πιο αισιόδοξα για τις συνθήκες της αγοράς, εν μέρει λόγω του φθηνότερου κόστους χρηματοδότησης.

Ο τελικός δείκτης κλίματος του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 70,5 από 70,1 έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η προκαταρκτική μέτρηση μεταξύ των καταναλωτών ήταν 68,9.

Οι καταναλωτές αναμένουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό 2,7% το επόμενο έτος, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (25.10.2024).

Βλέπουν ότι το κόστος θα αυξηθεί κατά μέσο όρο 3% τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια, από 3,1% τον προηγούμενο μήνα.

Η μέτρηση του πανεπιστημίου για τις συνθήκες αγοράς διαρκών αγαθών αυξήθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών, καθώς περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές δήλωσαν ότι αναμένουν περαιτέρω ελάφρυνση των επιτοκίων το επόμενο έτος. Αυτό υποδηλώνει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα παραμείνουν ανθεκτικές και θα συμβάλουν στη στήριξη της οικονομίας.

Επιπλέον, οι προσδοκίες για τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και οι ερωτηθέντες ήταν πιο αισιόδοξοι για την αγορά εργασίας.

Ταυτόχρονα, οι καταναλωτές με χαμηλότερο εισόδημα συνεχίζουν να προβλέπουν μικρότερη αύξηση του εισοδήματος από εκείνους που κερδίζουν περισσότερα, όπως έδειξε η έκθεση.

To άρθρο ΗΠΑ: Σε υψηλό 6 μηνών έφτασε τον Οκτώβριο το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button