Σπόρ

Euroleague: Ο «ωραίος» Σλούκας για τον Παναθηναϊκό και ο «μοιραίος» Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακός

Euroleague: Ο «ωραίος» Σλούκας για τον Παναθηναϊκό και ο «μοιραίος» Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακός

Η πέμπτη αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Φενέρμπαχτσε με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα και τον Ολυμπιακό να χάνει από την Μπάγερν στο Μόναχο με μοιραίο τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague μετά από δύο σερί ήττες, πανηγυρίζοντας ένα επικό διπλό (76-81) στην έδρα της Φενέρμπαχτσε. Οι πράσινοι ανέβηκαν στο 3-2 και έφτιαξαν την ψυχολογία τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με τον Κώστα Σλούκα να βγαίνει μπροστά και να πραγματοποιεί την πρώτη ηγετική εμφάνιση στη φετινή σεζόν.

Η περιφέρεια που… τρομάζει

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καθώς η περιφερειακή του γραμμή… τρομάζει τους αντιπάλους της. Μπράουν, Γκραντ και Ναν έκαναν “πάρτι” για τρία δεκάλεπτα και στο φινάλε ήρθε ο Σλούκας να “καθαρίσει” το ματς, όταν οι “πράσινοι” επέτρεψαν στη Φενέρμπαχτσε να ελπίζει για τη νίκη.

Με τους τέσσερις γκαρντ σε αυτή την κατάσταση, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πιστεύει ακράδαντα ότι θα “παλέψει” για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Euroleague.

«Ψάχνεται» ακόμη ο Οσμάν

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα μεγάλο μπλακ άουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου δεν έβρισκε με τίποτα λύση στην επίθεση, μέχρι να έρθει ο Σλούκας και να πετύχει προσωπικούς πόντους για να “ξεκολλήσει” την ομάδα του. Οι “πράσινοι” είχαν όμως… αχίλλειο πτέρνα σε όλο το ματς και τον Τσεντί Οσμάν.

Ο Τούρκος φόργουορντ δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί ακόμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην πατρίδα του, έκανε πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Το γεγονός ανάγκασε τον Αταμάν να τον βγάζει από το ματς ακόμη και δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του σε αυτό, αφού “χάρισε” μία σειρά από βολές στους αντιπάλους του.

Το μέταλλο του πρωταθλητή και ο ηγέτης Σλούκας

Με τη Φενέρμπαχτσε να προσπερνάει στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο, το γήπεδο πήρε “φωτιά” και θα μπορούσε να… κάψει οποιοδήποτε αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι όμως πλέον πρωταθλητής Ευρώπης και έδειξε το “μέταλλό” του στην Τουρκία.

Από το -5 κόντρα στην τουρκική ομάδα, οι “πράσινοι” κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη, χωρίς να “απειληθούν” ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο βασικός λόγος ακούει φυσικά στο όνομα “Κώστας Σλούκας”. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας και παρότι ακόμη ψάχνει το ρυθμό του, είναι ικανός να… μιλάει στα κρίσιμα. Οι πέντε δικοί του πόντοι επανέφεραν τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού στο ματς και του χάρισαν τελικά τη μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Οι 52 πόντοι παθητικό στο δεύτερο ημίχρονο και τα καθοριστικά χαμένα σουτ του Βεζένκοφ κόστισαν στον Ολυμπιακό στο Μόναχο 

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ούτε στο Μόναχο το πρώτο φετινό διπλό του στην Euroleague. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από την Μπάγερν με 84-80 και υποχώρησαν στο 2-3.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν μαρτυρούσε σε τίποτα όλα όσα θα γινόντουσαν στο δεύτερο μέρος.

Οι Πειραιώτες έδειξαν σοβαροί και στις δύο πλευρές του παρκέ, περιόρισαν τα ατού της Μπάγερν και πήραν σωστές αποφάσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 11 πόντους (32-43) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η διψήφια διαφορά, μάλιστα, χτίστηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στο παρκέ τους παίκτες που έφερε από τον πάγκο. Ο λόγος για τον Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος κατηύθυνε αρμονικά την ομάδα, τον Ντόρσεϊ, τον Πίτερς και τον ΜακΚίσικ που εκτέλεσαν σωστά τις επιθέσεις και τον Μόουζες Ράιτ που έδωσε μάχες κάτω από τα καλάθια.

Δεν… επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός άφησε την καλή εικόνα του στα αποδυτήρια, καταφέρνοντας να χάσει τη διψήφια διαφορά μέσα σε λίγα λεπτά. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αδυνατούσαν να σταματήσουν το δίδυμο Έντουαρντς – Μπούκερ, οι οποίοι μονοπωλούσαν τις επιθέσεις της Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 27 πόντους (!) στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν βελτίωσε καθόλου την άμυνα του ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου δέχθηκε 25 πόντους. Οι Πειραιώτες δέχθηκαν συνολικά 52 πόντους στο δεύτερο μέρος, επίδοση απαγορευτική για να πανηγυρίσει το πρώτο του διπλό.

Ο μοιραίος Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός πάλεψε το παιχνίδι, πάντως, μέχρι το τέλος και έφτασε κοντά στο να πάρει τη νίκη. Ο “κρύος” Βεζένκοφ επέστρεψε στο παρκέ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά για να πάρει τα μεγάλα σουτ, αλλά ήταν εκτός ρυθμού και έχασε και τις δύο κρίσιμες προσπάθειες που επιχείρησε.

Η πρώτη ήταν με το σκορ στο 82-80 στα 48 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και η δεύτερη με το ίδιο σκορ στα 22 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. 

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, παρότι ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, στάθηκε μοιραίος στο φινάλε, αδυνατώντας να ευστοχήσει στα μεγάλα σουτ της νίκης.

To άρθρο Euroleague: Ο «ωραίος» Σλούκας για τον Παναθηναϊκό και ο «μοιραίος» Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button