Κόσμος

Το τηλέφωνο του Τραμπ στο στόχαστρο Κινέζων χάκερς

Κινέζοι χάκερς έβαλαν στο στόχαστρο τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του υποψήφιου συνεργάτη του Τζέι Ντι Βανς, σύμφωνα με τις πολλαπλές αναφορές που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα, οι New York Times και το CNN ανέφεραν ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ενημερώθηκε αυτή την εβδομάδα ότι οι χάκερς ενδέχεται να απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα από τα τηλέφωνα μέσω παραβίασης των αμερικανικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.

Οι χάκερς έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρο ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν, ανέφεραν οι πηγές.

Δεν ήταν σαφές σε ποια δεδομένα θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει πρόσβαση οι χάκερς.

Το FBI και η αμερικανική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους την Παρασκευή ότι η αμερικανική κυβέρνηση διερευνά τη «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εμπορικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές» από φορείς που συνδέονται με την Κίνα.

Αφού το FBI εντόπισε «συγκεκριμένη κακόβουλη δραστηριότητα» με στόχο τον τομέα, το FBI και η CISA «ενημέρωσαν αμέσως τις επηρεαζόμενες εταιρείες, παρείχαν τεχνική βοήθεια και αντάλλαξαν γρήγορα πληροφορίες για να βοηθήσουν άλλα πιθανά θύματα».

Η έρευνα συνεχίζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Related Articles

Back to top button