Κόσμος

Εγκαίνια στο νέο Φόρουμ Επενδυτικής και Εμπορικής Συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας

Το δεύτερο Φόρουμ ΡωσίαςΚίνας για την ανάπτυξη επενδύσεων και την εμπορική συνεργασία άνοιξε επίσημα την Παρασκευή στη Σενιάνγκ, πόλη της βορειοανατολικής κινεζικής επαρχίας Λιαονίνγκ.

Το φόρουμ πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου, με φετινό θέμα «Αλληλεπίδραση, αμοιβαία εμπιστοσύνη, αμοιβαίο όφελος».

Κατά την τελετή έναρξης, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της λαϊκής κυβέρνησης της επαρχίας Λιαονίνγκ Ζανγκ Λιλίν δήλωσε ότι εκπρόσωποι από 19 ρωσικές περιφερειακές κυβερνήσεις, 10 εμπορικές ενώσεις και 108 εταιρείες, συνολικά πάνω από 230 άτομα, συμμετέχουν στο φόρουμ.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι μέσω αυτού του φόρουμ, μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω το επίπεδο συνεργασίας με όλες τις ρωσικές περιφέρειες, αναλύοντας συνολικά ένα νέο κεφάλαιο της περιφερειακής αλληλεπίδρασης και συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας σε αυτή τη νέα εποχή», δήλωσε ο κυβερνήτης της Λιαονίνγκ Λι Λετσένγκ κατά την έναρξη του φόρουμ.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής Νικολάι Ζουράβλιεβ δήλωσε κατά την τελετή έναρξης ότι «το σημερινό φόρουμ πραγματοποιείται στην κορύφωση της ανάπτυξης του εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας». Ο Ζουράβλιεβ δήλωσε ότι η σημασία των διμερών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αντικατοπτρίζεται στον έντονο διάλογο και τη φιλία μεταξύ των ηγετών των χωρών, του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τη συνεργασία στους τομείς της κατασκευής μηχανημάτων, των ηλεκτρονικών, των πετροχημικών, της ενέργειας, της γεωργίας, των μεταφορών, της πληροφορικής, της χρηματοδότησης, του εμπορίου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της εφοδιαστικής.

Το φόρουμ διοργανώνεται από την κυβέρνηση της επαρχίας Λιαονίνγκ, με συνδιοργανωτές το Τμήμα Εμπορίου της Λιαονίνγκ, το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Λιαονίνγκ, την Ένωση Κινέζων Επιχειρηματιών στη Ρωσία, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας και τη Ρωσο-Ασιατική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

Related Articles

Back to top button